Ποια λαβράκια; Συναγρίδα και πάνω!

Ποια λαβράκια; Συναγρίδα και πάνω!

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε σε όλο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα και στο ξεκίνημα του TOP 16 να θέλει επειγόντως δύο παίκτες για να βελτιώσει την εικόνα του, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τελικά οι «πράσινοι» έκαναν τρεις μεταγραφές και πλέον απομένει να δούμε τι «ψάρια έπιασε».

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της διοργάνωσης, οι… σίγουρα καλοί παίκτες είναι δεμένοι με συμβόλαια, ενώ κάποιοι που βρέθηκαν να παίζουν σε ομάδες κατώτερες των δικών τους προσόντων για να μείνουν ελεύθεροι πρέπει να πληρωθεί η υπεραξία που ζητάει το κάθε κλαμπ ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ενδεχομένως με την πραγματική αξία του εκάστοτε παίκτη.

[ads2]

Η μόνη ελεύθερη αγορά είναι αυτή του NBDL και πλέον όποιος ψάχνει για παίκτη κοιτάζει θέλει δεν θέλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πήρε έναν παίκτη που έχει ευρωπαϊκά χιλιόμετρα στο κοντέρ του (Χέινς) και δύο ακόμα από την αναπτυξιακή λίγκα των ΗΠΑ. Ο ένας, ο Ουίλιαμς έχει ένα μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ το οποίο αρκεί για να βγουν έστω κάποια συμπεράσματα. Ο Χάντερ έρχεται απευθείας από το NBDL, άρα τα δείγματα γραφής του είναι μάλλον αχνά. Φυσικά και από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχουν παίξει στην Ευρώπη παίκτες και παίκτες, κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έκαναν τεράστια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Το μόνο σίγουρο τόσο για τον Ουίλιαμς, όσο και για τον Χάντερ είναι ότι θα δώσουν στον Παναθηναϊκό κάτι που δεδομένα δεν είχε: ενέργεια. Είναι πιο γρήγοροι, πιο αλτικοί, πιο καλοί αμυντικοί και πιο δραστήριοι από τους Πάβλοβιτς και Κούζμιτς. Ο μεν πρώτος είναι ήδη εκτός ελληνικού ρόστερ, ενώ ο δεύτερος αναζητείται τρόπος για να λύσει το συμβόλαιό του.

Το δύσκολο κομμάτι ωστόσο, για τον Τζόρτζεβιτς είναι να τους βάλει μέσα στο μπασκετικό πνεύμα της ομάδας του και μάλιστα αυτό πρέπει να το κάνει γρήγορα. Αμφότεροι κάνουν τον Παναθηναϊκό πιο αθλητική ομάδα από ότι ήταν κι αυτό είναι κάτι που δεν σηκώνει καμία κουβέντα. Από την άλλη, όμως, δύο παίκτες από την αναπτυξιακή λίγκα που στο τακτικό κομμάτι είναι κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, πόσο γρήγορα μπορούν να καταλάβουν το απαιτητικό πνευματικά ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αυτό είναι κάτι που την δεδομένη στιγμή δεν τον γνωρίζει κανένας. Αν πάντως Χάντερ και Ουίλιαμς ανταποκριθούν σ’ αυτό τότε σίγουρα θα μιλάμε όχι για λαβράκια, αλλά για συναγρίδα και πάνω…

sportit.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News