«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη με Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη με Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ, Μαντζούκα και Μωραϊτη πέρασε «αέρα» από το γήπεδο του Άρη, ολοκλήρωσε αήττητος τη διαδικασία του TOP-6 και μόλις με μια ήττα ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, πριν την τελική φάση.

Σαμοντούροβ και Μπαλτσερόφσκι πήραν ευκαιρία από τον Εργκίν Αταμάν στην αρχική πεντάδα της ομάδας και πέτυχαν τα πρώτα καλάθια του αγώνα (0-4). Ο Ντε Σόουζα έδωσε ένα σκληρό χτύπημα στον Γκραντ, ο Αταμάν έκανε challenge, αλλά οι διαιτητές δεν αναβάθμισαν την παράβαση σε αντι-αθλητικό. Ο Μπλούμπεργκς ξεκίνησε ζεστός και μείωσε στον πόντο για τον Άρη (6-7).

Ο Μωραϊτης που πέρασε ως αλλαγή στο παρκέ, κέρδισε τρεις βολές από τον Σανόγκο για το 8-14. Ο Μπαλτσερόφσκι έδωσε συνέχεια στην επίθεση του Παναθηναϊκού με καλάθι και φάουλ, αστόχησε όμως στη βολή (12-16). Ο Βιλντόζα δεν βρήκε το σημάδι σε δύο προσπάθειες για τρεις και στη συνέχεια έστειλε τον Μποχωρίδη στις βολές στο φινάλε του δεκαλέπτου (13-16).

Από ασίστ του Σαμοντούροφ ο Μωραϊτης «συνδέθηκε» από τα 6,75 μέτρα. Στα μέσα της β’ περιόδου πέρασε στο γήπεδο και ο Μαντζούκας. Ο Βιλντόζα δεν κατάφερε να πετύχει και πάλι τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Ο Παπαπέτρου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διατήρησε τη διαφορά στο +5 (23-28).

Οι «πράσινοι» άνοιξαν την απόσταση στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου με Γκραντ και Μαντζούκα. Ο Βιλντόζα απέτυχε στην τελευταία προσπάθεια να σκοράρει για τρεις, μάλιστα, έκανε airball πάνω σε άμυνα.

Οι πρώτοι πόντοι στο β μέρος ήρθαν με δύο τρίποντα του Γκριγκόνις (27-38). Ο Αταμάν δεν δικαιώθηκε ούτε στο δεύτερο challenge για χτύπημα στο κεφάλι του Λιθουανού. Με τρίποντο από τον Χάρελ ο Άρης οδηγήθηκε στο -5 (41-46). Ο Μπαλτσερόφσκι διαμόρφωσε το σκορ στο 43-50. Το 30λεπτο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι στο +10 (43-53).

Στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου ο Άρης «έσβησε» τη μισή απόσταση στο σκορ (48-53). Ο Μπαλτσερόφσκι με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ έγινε παράγοντας στον αγώνα. Με Μήτογλου οι πράσινοι ξέφυγαν και πάλι στο σκορ με 12 πόντους. Ο Γκραντ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (59-75). Ο Μπαλτσερόφσκι υπέγραψε τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Αλεξάνδρειο».

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 25-32, 43-53, 68-80

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μήτογλου, Μπαλτσερόφσκι, Λεσόρ, Ναν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Σαμοντούροβ

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σανόγκο, Τολιόπουλος, Μπλούμπεργκς, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα, Χάρελ, Γκάλινατ, Ριντ, Τσαχτσίρας, Καλόγηρος

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News