Περίοδος χάριτος... τέλος (και) για τον Μπόλονι!

Περίοδος χάριτος... τέλος (και) για τον Μπόλονι!

Τέλος στην περίοδο χάριτος για τον Λάσλο Μπόλονι έβαλε το ματς με τον Ατρόμητο. Κάνεις δεν περίμενε να δει έναν Παναθηναϊκό να πετάει και να κάνει εύκολα το 3/3, έχοντας πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, ωστόσο οι “πράσινοι” ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν το 3/3 και ας μη βλέπονται, με…μισό μηδέν!

Οι “πράσινοι” πλήρωσαν -εκτός της κακής φυσικής τους κατάστασης- τις κακές επιλογές του Μπόλονι σε βασικό σχήμα και ενδεκάδα. Ο υγιής Χουανκάρ -όπως έδειξε στα δύο πρώτα του παιχνίδια με το “τριφύλλι”- ακόμα και έχοντας να παίξει καιρό θα ήταν πιο safe λύση από τον Ζαγαρίτη, που δείχνει ένα ελπιδοφόρο project, το οποίο -όμως- αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λογίζεται ως βασικό. Ο νεαρός μπακ αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Παναθηναϊκό και από την πλευρά του γίνονται οι περισσότερες φάσεις που “τρώει” η ομάδα, όπως ακριβώς και στο 0-1 σήμερα. Είναι, επιπλέον, σημαντικό το ότι δείχνει ανήμπορος να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο επιθετικά.

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως το ρίσκο με τον -γενικότερα ευπαθή- Βέλεθ δεν “βγήκε” στον Μπόλονι, με τον Ισπανό σέντερ μπακ να κουτσαίνει και να πιάνει το πόδι του συχνά – πυκνά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγάλει το καλό του πρόσωπο. Με τον Ατρόμητο να μην απειλεί σε σχεδόν όλο το ματς, ίσως θα ήταν καλύτερη η επιλογή του Κουρμπέλη ως στόπερ και έναν εκ των Σερπέζη / Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, για να δώσουν ενέργεια δίπλα στον Μαουρίσιο, που ακόμη δεν είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Τέλος, αστοχίες φάνηκε να υπάρχουν και στις αλλαγές με τον κακό Μακέντα να αφήνει τη θέση του στον Καμπετσή, την ώρα που ο Βιγιαφάνιες θα μπορούσε να δώσει λύσεις πίσω από τον Καρλίτος. Παράλληλα, ερωτηματικά δημιουργεί η ελάχιστη χρησιμοποίηση του Αϊτόρ, ενός παίκτη που προέρχεται από μία εντυπωσιακή διετία με 24 γκολ και 18 ασίστ σε 61 ματς με την Τβέντε και έχει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια του ρόστερ. Ο Ισπανός είχε μήνες να παίξει και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που αντιμετώπισε και την κακή φυσική κατάσταση της όλης ομάδας, είναι δεδομένο πως χρειάζεται παραπάνω παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Το να παίζει 10-20′ ανά δυο εβδομάδες σίγουρα δε θα τον βοηθήσει να βρει ρυθμό, και ο κίνδυνος να καεί ο παίκτης είναι υπαρκτός.

Τελειώνοντας από τις αστοχίες από τον πάγκο, γιατί όπως είπαμε η περίοδος χάριτος τελείωσε, θα περάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός είχε θέμα με τη φυσική κατάσταση και σε αυτό το παιχνίδι, πράγμα λογικό, και ευελπιστούμε πως σε μία μίνι – προετοιμασία που θα γίνει στη διακοπή η φυσική κατάσταση της ομάδας θα βελτιωθεί, καθώς όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, το θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο είναι σχεδόν μονόδρομος για τους “πράσινους”.

Είμαστε σίγουροι πως με καλύτερη φυσική κατάσταση, το ρόστερ της ομάδας -που είναι καλύτερο από το περσινό- και με τις επιστροφές κάποιων τραυματιών, οι “πράσινοι” θα παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα και θα φέρουν αποτελέσματα. Το θέμα είναι να μην χαθεί το τρένο, καθώς αν η ομάδα δε βγει Ευρώπη θα μιλάμε για μία τεράστια αποτυχία. Είμαστε σίγουροι πως με την παρουσία του Βιγιαφάνιες στη φυσική του θέση (πίσω από τον Καρλίτος), η ομάδα θα ανέβει επίπεδο, ο Καρλίτος θα αξιοποιηθεί καλύτερα και οι “πράσινοι” θα δημιουργούν περισσότερο. Η άνοδος του Σάντσες, σε συνδυασμό με την επιστροφή των Χουανκάρ, Βέλεθ, την απόκτηση του Μαουρίσιο και τις επιπλέον λύσεις από τον πάγκο δίνουν την ελπίδα για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό μετά τη διακοπή.

Απλά, όπως είπαμε, η περίοδος χάριτος τελείωσε. Πλέον, οποιοδήποτε στραβοπάτημα δε θα είναι ανεκτό. Και αν η περίοδος χάριτος για τους παίκτες έχει τελειώσει εδώ και καιρό, σήμερα τελείωσε και για τον Μπόλονι…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News