Ο λόγος που ο Γιοβάνοβιτς αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκου

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ελκύει ξανά τους παίκτες που στοχεύει!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο μεγαλύτερος κύριος, με «κάππα» κεφαλαίο που έχει αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημά μας. Τόσο σπουδαίος που συχνά μπαίνουμε σε σκέψεις για το αν μας αξίζει σαν χώρα. Σίγουρα αξίζει για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός είναι ο σπουδαιότερος σύλλογος της Ελλάδας διαχρονικά. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι, οι επιτυχίες, οι πορείες στην Ευρώπη, οι παίκτες που έχει βγάλει, οι θρύλοι γενικότερα. Είναι και η φιλοσοφία που έχει σαν σύλλογος. Η φινέτσα που βγάζει. Οι πράσινοι διαφέρουν σε άπειρα πράγματα από τους υπόλοιπους κι αυτό μόνο περηφάνια μπορεί να μας… γεμίζει!

Μάλιστα ο σύλλογος έχει στην άκρη του πάγκου του τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έναν προπονητή που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και που είναι ένας από τους σοβαρότερους ανθρώπους που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Πρώτα σαν παίκτης του Ηρακλή κι έπειτα σαν προπονητής διάφορων ελληνικών ομάδων και τώρα του Τριφυλλιού.

Το ήθος αυτού του ανθρώπου και η λογική που βλέπει τα πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο είναι σε άλλο επίπεδο. Λειτουργεί τόσο διαφορετικά και σωστά απ’ όλους τους υπόλοιπους που άπειρες φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αξίζει να βρίσκεται στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα ή όχι.

Ο Σέρβος τεχνικός είναι στο Τριφύλλι περίπου δύο χρόνια και καμία φορά όλο αυτό το καιρό δε βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Καμία φορά δεν προκάλεσε τους αντιπάλους με τις δηλώσεις του ή με τη γενικότερη στάση του. Αντίθετα σέβεται πάντα τις άλλες ομάδες και την ιστορία τους και παράλληλα κοιτάζει πρώτα τη δική του καμπούρα κι έπειτα των υπολοίπων.

Όταν ο Παναθηναϊκός έτρωγε σφαγές πέρυσι στον Βόλο και στην Κρήτη, όταν φέτος ορισμένοι αντίπαλοι έπαιζαν με τα νεύρα του κάνοντας στη Λεωφόρο ένα σωρό καθυστερήσεις, εκείνος μετά το τέλος του παιχνιδιού προτιμούσε να μιλήσει για το ματς και την ομάδα του, παρά ν’ αρχίσει τα… show, για να κερδίσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει.

Ένα στοιχείο που όπως φάνηκε και μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ έχει περάσει και στους παίκτες του. Η ομάδα είναι ένα σύνολο παικτών και για τον Γιοβάνοβιτς μια οικογένεια. Το κλίμα στ’ αποδυτήρια του Τριφυλλιού είναι εξαιρετικό, ενώ από την άλλη πλευρά η φιλοσοφία του προπονητή έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές.

Με τους σφυγμούς να είναι ακόμα φουλ και με το παιχνίδι να έχει τελειώσει σχετικά σύντομα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούσαν στις δηλώσεις τους να δημιουργήσουν κλίμα και να σταθούν σ’ εντελώς διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που στάθηκαν. Κι όμως για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός έδειξε την ανωτερότητά του σε όλα τα επίπεδα.

Με απλά λόγια έδειξε ότι είναι σύλλογος μεγάλος, καθώς κοίταξε να κάνει την αυτοκριτική του, δηλώσεις Χουάνκαρ, ενώ παράλληλα δεν κρύφτηκε πίσω από τα γεγονότα που δεδομένα έλαβαν χώρα, δηλώσεις Μπριονιόλι για κροτίδα και γκολ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News