Για αυτό δεν έκανε το βήμα παραπάνω ο Ρος

Για αυτό δεν έκανε το βήμα παραπάνω ο Ρος

Με τον Σέλβιν Μακ στο ρόστερ και τον Λευτέρη Μποχωρίδη να αποδεικνύεται πεινασμένος για καλό μπάσκετ πολύ θέλουμε να δούμε αν οι δυο τους μοιραστούν τη θέση στον άσο μαζί με τον Σαντ Ρος ή αν ο Κουβανός μονιμοποιηθεί στη θέση 3.

Ο τελευταίος ήταν πάντα φόργουορντ. Ο λόγος όμως που δεν μπόρεσε να κάνει ένα μεγαλύτερο ξεπέταγμα στην καριέρα του και να παραμείνει στο ρόστερ της ζάμπλουτης ΤΣΣΚΑ είναι ότι στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού βρίσκεται -στην καλύτερη περίπτωση -οριακά πάνω από το μέσο όρο για την θέση του.

Παρότι έχει φοβερά αθλητικά προσόντα, καλό ύψος για πλάγιο, αν κι είναι αρκετά δυνατός για να μαρκάρει αθλητικούς παίκτες και γρήγορος (σούπερ πλάγια βήματα) για να αναλάβει φρούρηση πόιντ γκαρντ, εντούτοις καμιά τοπ ομάδα δεν ασχολήθηκε το καλοκαίρι μαζί του.

Κυρίως λόγω του ότι δεν μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, δεν είναι καλός χειριστής, στοιχεία που δεν τον αφήνουν να δημιουργήσει το σουτ του σε υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να παίξει κάποιες στιγμές σε ανεκτό βαθμό το πικ εν ρολ, αλλά κυρίως όταν μένει στις απλές πάσες και δεν δοκιμάζει κάτι εξαιρετικό. Ο Χάουαρντ έχει αρχές στο παιχνίδι του, καλό μπασκετικό I.Q, κατέχει τις βασικές αρχές ομαδικής και προσωπικής άμυνας, έχει δραστήρια χέρια για να κάνει κλεψίματα, παλεύει στα ριμπάουντ αλλά σε χειρισμό και σουτ υστερεί.

Αν ο Γιώργος Βόβορας επιμείνει φορτικά μαζί του στη θέση 1, σίγουρα φέτος η περίπτωσή του είναι από τις πιο fun to watch σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα. Για τους ουδέτερους φυσικά, αφού αν οι Παναθηναϊκοί δουν να χάνονται παιχνίδια που δεν θα έπρεπε θα ενοχληθούν πολύ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News