Επιστροφή Γιαννακόπουλου: Τι «δείχνουν» οι δηλώσεις του

Οι πρώτοι διάλογοι Γιαννακόπουλου - Αγγελόπουλου στον ΕΣΑΚΕ

Το 2020 ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα κοινά του τριφυλλιού.

Η συζήτηση που… πάντα θα γίνεται είναι αν κάποια στιγμή, ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ θα επέστρεφε.

Είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, ωστόσο κάποιες από τις δηλώσεις του «δείχνουν» και τις σκέψεις του και το σημείο που θα είναι εκείνο που θα τον κάνει να κάτσει πρώτο στο τραπέζι της συζήτησης, δηλαδή τις εξελίξεις στο γηπεδικό.

9 Ιουνίου 2020, συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσει: «Σας ανέφερα γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τον σύλλογο. Ο ένας λόγος είναι γιατί δεν προχώρησε ο Βοτανικός. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί όπως είπα και πέρυσι έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Περίμενα να έχουν μαζευτεί τα χρήματα του PAO Alive. Στην ευτυχή περίπτωση που βγει η Πολιτεία και ανακοινώσει πως θα προχωρήσει η παναθηναϊκή πολιτεία, ο αδιαίρετος Παναθηναϊκός κάτω από κοινή στέγη δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο. Θα είμαι ο πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι της συζήτησης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι για πάντα».

9 Οκτωβρίου 2020, τηλεοπτική συνέντευξη, σε ερώτηση για το αν υπάρχει παράθυρο επιστροφής του: «Στα 45 μου έχω μάθει να μην λέω ποτέ. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στη σκέψη μου».

Τα παραπάνω άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά, όταν τον τελευταίο μήνα του ’20 ξεκίνησε να μπαίνει στις ράγες από την πλευρά της Πολιτείας το πλάνο του Βοτανικού. Ο Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στις 18/12 για να συζητήσουν για το γηπεδικό. Κατά την άφιξή του στο δημαρχείο υπογράμμισε: «Όλα προχωράνε κανονικά, γιατί να μην είμαι αισιόδοξος από τη στιγμή που είμαστε εδώ;», ενώ μετά το τέλος της συζήτησης είπε:

«Είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο ότι ένας από τους πιο γνωστούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν η εξέλιξη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει. Εύλογα θα με ρωτήσετε: Τι δουλειά έχεις εδώ; Γιατί ήρθες; Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει στη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό και με τον νυν πρωθυπουργό, με τον δήμαρχο και με όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ήρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού και των Παναθηναϊκών τμημάτων.

Ήρθα για να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να είναι μπει η ΚΑΕ σε όλο αυτό το πρότζεκτ που πάει να γίνει. Ανάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα ή θα είναι κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα. Είναι μια απόφαση ζωής για τον Παναθηναϊκό ο Βοτανικός και για τα τμήματα του και τη βιωσιμότητα του. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα πρόσωπα που διοιηκούν τον Παναθηναϊκό ή που εμπλέκονται στον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει ούτε μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει κατ΄ επανάληψη διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού και την ιστορία του εντός και εκτός γηπέδων και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων. Ο άλλος δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουνα εγώ.Ειδικά όταν είμαι υπό ένα καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστεί.

Οι μοναδικοί που θα μπορούσανε και θα έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπάνε το σύλλογο.Αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν και πληρώνουν τη συνδρομή τους. Αυτοί που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Άρα για μένα την απόφαση για το σύνολο του πρότζεκτ Βοτανικός θα πρέπει να πάει απαραιτήτως στη συνέλευση των μελών και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό. Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ οι όροι και είναι χειρότεροι και από τους όρους που με αναγκάσανε να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, διότι δεν ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο ενεργός κόσμος, δηλαδή αυτός που πηγαίνει και πληρώνει τη συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος ούτε ο κ. Μαλακατές».

Πηγή πληροφοριών: sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News