Εμμανουηλίδης: «Αδικήθηκα στον Παναθηναϊκό - Λάθος του Αλαφούζου»

Εμμανουηλίδης: «Αδικήθηκα στον Παναθηναϊκό - Λάθος του Αλαφούζου»

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, παίκτης πλέον της Φορτούνα Σιτάρντ, μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και την έως τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, παίκτης πλέον της Φορτούνα Σιτάρντ, μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και την έως τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Πώς σχολίασε τη διακοπή του δανεισμού του από τον Πανιώνιο.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Εμμανουηλίδη στην ιστοσελίδα sport24.gr:

Έγιναν όλα την τελευταία μέρα, το περίμενες τελικά ότι θα φύγεις ή είχες πάρει απόφαση πως θα μείνεις στον Παναθηναϊκό;
“Το είχα πάρει απόφαση πως τελικά δεν θα φύγω. Ο Παναθηναϊκός είχε απορρίψει την πρόταση που είχε έρθει στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ εν συνεχεία ο κ. Αλαφούζος είχε εκφράσει την πίστη του σε μένα μιλώντας με τους εκπροσώπους μου. Οπότε το λογικό ήταν να σκέφτομαι πως δεν θα φύγω 24 ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Την Κυριακή (31/1) το πρωί με πήραν οι εκπρόσωποι μου και μου είπαν πως υπήρχε η πιθανότητα τελικά να φύγω, καθώς είχε επανέλθει η Φορτούνα, ενώ και η ομάδα ήταν κοντά στην απόκτηση ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στη θέση μου.

Οπότε όσο περνούσαν οι ώρες, όλο και και περισσότερο έβλεπα πως θα φύγω και άρχισα να ετοιμάζω τις βαλίτσες μου. Ένιωθα ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς θα ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τους δικούς μου ανθρώπους. Από την άλλη, θα έκανα ένα βήμα που μπορεί να βοηθήσει την καριέρα μου γιατί η Ολλανδία είναι μια χώρα που αγαπάει τους επιθετικούς”.

Και πως κύλησε αυτό το 24ώρο μέχρι να φτάσουμε από την Κυριακή στην πτήση της Δευτέρας για Ολλανδία;
“Υπήρχε πολύ πίεση γιατί ήμασταν οριακά. Η μεταγραφή θα κρινόταν στο τελευταίο λεπτό. Οι εκπρόσωποι μου πίεσαν πολύ για να επιτευχθεί η συμφωνία γιατί υπήρχαν και κατά τη διάρκεια του “deal” δεύτερες σκέψεις από πλευράς Παναθηναϊκού για το αν τελικά θα πει το “ναι”, αλλά καταλήξαμε σε μια συμφωνία που θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ήταν η καλύτερη για τις δύο πλευρές”.

Τι εννοείς υπήρχαν δεύτερες σκέψεις;
“Η ομάδα ήταν στο 50-50 για το αν θα με έδινε τελικά η όχι, γιατί ο πρόεδρος είχε δείξει αρκετές φορές πως με πίστευε πολύ. Άλλωστε αυτός ήταν ο κύριος υπεύθυνος που διέκοψε τον δανεισμό μου πέρυσι στον Πανιώνιο και με έφερε πίσω στον Παναθηναϊκό, οπότε μου είχε δείξει πως με στηρίζει”.

Με το που έγινε γνωστό πως υπήρχε θέμα αποχώρησης σου είδαμε αρκετά μηνύματα υπέρ της παραμονής σου και μια πίεση προς την ομάδα για να μην συμφωνήσει. Θεωρείς πως κι αυτό έπαιξε ρόλο στις δεύτερες σκέψεις της ομάδας;
“Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε και τι σκέφτηκαν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, όλες αυτές τις μέρες που υπήρχε η φήμη περί της πρότασης της Φορτούνα, είχα μηνύματα στήριξης από φιλάθλους του Παναθηναϊκού για να μείνω εδώ. Βέβαια την ίδια ώρα είχα μηνύματα και από Ολλανδούς, ώστε να έρθω εδώ, όπως κι έγινε τελικά”.

Για σένα τι σήμαινε αρχικά το “όχι” ακόμα και του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου στην πρόταση της Φορτούνα και εν συνεχεία το τελικό “ναι”;
“Σίγουρα είναι σημαντικό, πόσο μάλλον για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, να σε εμπιστεύεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Όταν έδειχνε ότι ήθελε να μείνω στην ομάδα ακόμα και όταν δεν έπαιζα, μου έδινε δύναμη. Βέβαια εν συνέχεια ίσως να κατάλαβε και αυτός πως αυτό έπρεπε να γίνει και ήταν το καλύτερο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί τελικά τα βρήκε με τους ανθρώπους της Φορτούνα και ολοκληρώθηκε η συμφωνία”.

Εσύ είχες δεύτερες σκέψεις;
“Όχι, εγώ δεν είχα δεύτερες σκέψεις γιατί έτσι όπως έβλεπα ότι θα διαμορφωνόταν η κατάσταση στον Παναθηναϊκό μπορεί να έπαιρνα λιγότερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό δεν το ήθελα. Ήξερα ότι αυτό το βήμα θα με βοηθούσε στη συνέχεια της καριέρας μου”.

Στην αρχή τι έφταιξε με τον Πογιάτος;
“Πιστεύω ότι δεν ήταν τόσο θέμα προπονητή παρά το γεγονός πως δεν έπαιξα καθόλου σε εκείνα τα τα τρία παιχνίδια με τον κ. Πογιάτος στον πάγκο. Δούλευε καλά στις προπονήσεις. Απλά μπορεί και εμείς να μην δείχναμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε. Δεν έκατσαν τα αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι σε κάποια ματς ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άστοχοι”.

Ο Μπόλονι τι παραπάνω έχει δώσει στην ομάδα;
“Ο κ. Μπόλονι δεν θεωρώ πως έχει αλλάξει κάτι τρομερό στην ομάδα. Παίζει περισσότερο σφιχτή άμυνα και σε αντίθεση με τον Πογιάτος που ήθελε να μας περάσει το παιχνίδι κατοχής, παίζει περισσότερο για το αποτέλεσμα και τη νίκη. Με τον κ. Πογιάτος θέλαμε περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούμε στο στυλ ποδοσφαίρου που ήθελε και ίσως γι’ αυτό να μην ήρθαν τα αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τώρα που το στιλ παιχνιδιού που παίζαμε, μας έδωσε τις νίκες και ένα καλό σερί. Από τη στιγμή, βέβαια, που το σύστημα που θέλει ο προπονητής φέρνει νίκες, τότε κάνει τη δουλειά του“.

Ο πανηγυρισμός μετά το γκολ με την ΑΕΛ θες να μας πεις τι σημαίνει γιατί γράφτηκαν πολλά;
“Το γκολ που πέτυχα φυσικά και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου όπως και κάθε γκολ που πετυχαίνω, αλλά ο πανηγυρισμός μου δεν είχε να κάνει με αυτό. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως είχα πει και τότε όποιος κατάλαβε κατάλαβε”.

Λίγα λεπτά μετά από εκείνο το γκολ και τον πανηγυρισμό σου ακολούθησε και ένα ξέσπασμα σου όπου δεν κρατήθηκες, δακρίζοντας μπροστά στην κάμερα αλλά είχες λόγο; Πως ένιωσες εκείνες τις ημέρες;
“Ναι τα δάκρυα δεν είχαν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό αλλά με το γκολ, την αφιέρωση στη μητέρα μου, γενικότερα πάντα όταν μιλάω για εκείνη συγκινούμαι και ίσως αυτό να συμβεί ξανά και στο μέλλον γιατί πάντα θα τη θυμάμαι και θεωρώ πως είναι δίπλα μου σε ότι κάνω. Τις επόμενες μέρες έλαβα χιλιάδες μηνύματα στα social από ανθρώπους που ούτε καν τους ήξερα, διάσημους και μη που απλά μου έστειλαν ένα μήνυμα στήριξης. Επίσης από δεκάδες οπαδούς άλλων ομάδων που απλά μου είπαν μπράβο και μου ευχήθηκαν, ήταν κάτι που δεν θα το ξεχάσω”.

Θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί στον Παναθηναϊκό;
“Ναι γιατί δεν μου δόθηκε ούτε μια στιγμή η ευκαιρία να δείξω ότι αξίζω. Να πάρω περισσότερες και συνεχόμενες συμμετοχές. Μέσα από πέντε, δέκα λεπτά συμμετοχής και με ένα ματς κάθε ένα ή δύο μήνες, δεν μπορείς να δείξεις αν αξίζεις. Θεωρώ ότι κάθε παίκτης πρέπει να έχει συνεχόμενες συμμετοχές για να δείξει την αξία του. Και σε εκείνη την περίπτωση μπορεί να κριθεί καλύτερα, να δείξει αν αξίζει και να κάνει το βήμα παραπάνω ή όχι, ώστε και το κλαμπ να βγει στη συνέχεια κερδισμένο”.

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας για σένα το καλοκαίρι του 2020 είχε πει ότι έχεις πρόβλημα στις κλειστές άμυνες, στο συνδυαστικό παιχνίδι και στο να πειθαρχείς τακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το γκολ να είναι το δυνατότερο σου στοιχείο. Τι θα του έλεγες;
“Διαφωνώ με τον κόουτς, καθώς θεωρώ πως έχω δείξει πως μπορώ να ανταποκριθώ σε κλειστές άμυνες, πως επίσης μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Και όσο για το τακτικό κομμάτι σίγουρα όλοι έχουμε ατέλειες. Μην ξεχνάμε ότι ήμουν 18 ετών και προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα, θα γινόμουν όλο και καλύτερος”.

Πολλοί λένε πως ακόμα δεν έχεις βρει ξεκάθαρα τη θέση σου και αυτό είναι κάτι που δεν σε έχει βοηθήσει έως τώρα να δείξεις ακόμα περισσότερα πράγματα.
“Θεωρώ ότι μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και να αποδώσω καλά σε όλες. Αυτό νομίζω δήλωσε και ο προπονητής της Φορτούνα την ώρα που ήμουν στο αεροπλάνο και ερχόμουν εδώ”.

Θεωρείς λάθος την απόφαση του Παναθηναϊκού και δη του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά να κόψει το δανεισμό στον Πανιώνιο και να μην παίξεις στα playouts;
Από τη μια μπορεί να έδειξε πόσο ήθελε να γυρίσω, αλλά ναι πιστεύω ότι ήταν λάθος Σε αυτά τα τέσσερα – πέντε εναπομείναντα παιχνίδια θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα, να βοηθήσω την ομάδα μου, να βοηθηθώ εγώ και φυσικά μέσα από τη δική μου βελτίωση να βγει ωφελημένος και ο Παναθηναϊκός”.

Ποιος άνθρωπος θεωρείς ότι σε βοήθησε περισσότερο στον Παναθηναϊκό αυτά τα χρόνια;
“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν, όχι μόνο προπονητές, αλλά από που να ξεκινήσω. Αρχικά από τον κ. Μάρκο που με διάλεξε. Μετά τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας κ. Φύσσα που μου έδωσε το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, τους προπονητές μου φυσικά στην ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα και σίγουρα τον κ. Δώνη γιατί με αυτόν έκανα τα πρώτα μου παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News