Έχει μάθει να πέφτει και να ξανασηκώνεται ο Μακέντα!

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2 (Highlights - VIDEO)

Τρία γκολ απέναντι σε ΠΑΟΚ, Τρίπολη ο Κίκο Μακέντα που δείχνει ότι κακώς παραγκωνίστηκε τόσο καιρό από τον προπονητή του.

Μπορεί να μην είχε ποτέ τον τίτλο του φορ που θα βάλει 20 γκολ το χρόνο αλλά για το ταπεινό ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι να σνομπάρεις ποδοσφαιριστή με τόσο πλούσιες παραστάσεις.

Στην Αγγλία συστήθηκε ως η ιταλική version του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Σερ Άλεξ τον λάτρευε. Δύο γκολ του χάρισαν στη Μαν. Γιουνάιτεντ το πρωτάθλημα του 2009. Όταν τον έφερε ο Νίκος Νταμπίζας στη χώρα μας, αναρωτιόμασταν τι δουλειά μπορεί να είχε στην Ελλάδα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι επαναπαύτηκε στη δόξα γιατί όλα του ήρθαν απλόχερα στα χέρια πολύ μικρός και σταμάτησε να δουλεύει.

Έφτασε να δει το όνομά του να εξαφανίζεται από το προσκήνιο, πίστεψε ότι στη χώρα μας θα έκανε νέο ξεκίνημα. Δύο σεζόν είναι ο πρώτος σκόρερ του κλαμπ, αγαπητός απ΄ όλους στο σωματείο και χωρίς ποτέ να έχει καταφύγει σε ανάρμοστες συμπεριφορές ή…βεντετιλίκια.

Θα μπορούσε εύκολα να το…παίξει κάπως στο Κορωπί, κρίνοντας ότι στη νιότη του βρέθηκε συμπαίκτης των Γουέιν Ρούνεϊ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Κάρλος Τέβες.

Απεναντίας έχει υπό την προστασία του όλους τους μικρούς, με τους Έλληνες κυριολεκτικά να τον λατρεύουν. «Μεγάλωσα στην Πόντε ντε Νόνα μία τρελή γειτονιά της Ρώμης. Δεν ήταν ένα ευχάριστο περιβάλλον, είχε πολλούς τρελούς ανθρώπους εκεί.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και εξακολουθούν να είναι φίλοι μου. Ως παιδί έκανα πολλά λάθη, από αυτά που γυρνάς τον ρολόι πίσω και λες: «αποκλείεται να τα έκανα» λέει ο ίδιος για τα νιάτα του. Μεγάλωσε δύσκολα, οι…κακουχίες δεν τον αποθαρρύνουν, ελπίζουμε να το δούμε στη συνέχεια των πλέι-οφ, από τους έμπειρους περιμένει η ομάδα να την οδηγήσει στην Ευρώπη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News