Καρπετόπουλος: «Οι τελικοί είναι η ώρα του Μπαρτζώκα»

Σπάθας: «Υπάρχει κόκκινη κάρτα στον Βέρμπιτς στο 16ο λεπτό!» (vid)

Ο δημοσιογράφος Αντώνςη Καρπετόπουλος σχολιάζει το σημερινό πρώτο τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Άναλυτικά όσα γράφει η Sportday:

Αν ο Παναθηναϊκός έχει τον αέρα του φαβορί, αυτό οφείλεται στην εικόνα του μπάσκετ που είδαμε απ’ την ομάδα του Αταμάν στο φάιναλ φορ: ο Παναθηναϊκός το κέρδισε κάνοντας περίπου περίπατο με τη Φενέρ και με τη Ρεάλ, δείχνοντας πως δεν έχει τρωτά σημεία. Ο τρόπος που επικράτησε “σκότωσε” πολλές απ’ τις συζητήσεις που έγιναν τον χειμώνα.

Ο Σλούκας όχι μόνο δεν τελείωσε όπως πίστευαν διάφοροι, που χειροκρότησαν καλοκαιριάτικα την απόφαση του Ολυμπιακού να τον αφήσει να φύγει, αλλά έδειξε ότι μπορεί να κάνει ακόμα τη διαφορά. Κανείς πλέον δεν τολμάει να κάνει υποδείξεις στον Αταμάν… Όλοι μοιάζουν να κατάλαβαν ότι οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού είναι μία πολυτέλεια που ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη έχουν. Επομένως πρέπει να περιμένουμε απλώς τη στέψη του Παναθηναϊκού; Δεν θα το έλεγα…

Ο Ολυμπιακός θα μπει στους τελικούς χωρίς να είναι φαβορί, δεν έχει πλεονέκτημα έδρας, δεν έχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Αλλά έχει πάντα μία μαχητική ομάδα και τα ματς με τον παναθηναϊκό δεν θα γίνουν στο Βερολίνο για την Ευρωλίγκα, αλλά στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα το αν έχεις σπουδαίους περιφερειακούς ή καταπληκτικούς ψηλούς παίζει ελάχιστο ρόλο.

Αυτό που χρειάζεται για να βγεις πρωταθλητής είναι να βρεις πρωταγωνιστές στη σειρά των αγώνων και φυσικά να δείξεις ότι θες τον τίτλο πιο πολύ. Ο Ολυμπιακός χωρίς σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι και χωρίς σκόρερ σταθερούς, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει την Ευρωλίγκα. Όμως οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι παιχνίδια αποδείξεων: μετράει πάρα πολύ περισσότερο απ’ την ποιότητα η μαχητικότητα, η πίστη και το κίνητρο. Για να το πω κάπως διαφορετικά, οι τελικοί είναι η ώρα του Μπαρτζώκα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News