Παναθηναϊκός: Το μεγαλύτερο στίγμα του Αταμάν...

Για κάποιον που μελετάει επιμελώς το κομμάτι της προπονητικής, η φετινή δουλειά του Εργκίν Αταμάν μοιάζει με αυτές που αφήνουν το δικό τους στίγμα κι αποτελούν σημείο αναφοράς με το πέρασμα των χρόνων.

Παναθηναϊκός: Έτσι τα σάρωσε όλα, αυτό ήταν το κλειδί!

Αυτόματα γίνεται κατανοητό γιατί ο Τούρκος έχει σαρώσει τις Ευρωλίγκες τα τελευταία έτη. Σαφώς και με την Εφές ήταν επικεφαλής ενός οργανισμού που παρήγαμε όμορφο μπάσκετ , αλλά φέτος το τριφύλλι έπαιζε και σκληρή άμυνα, κάτι που αποκλείαμε το καλοκαίρι που πέρασε, βλέποντας τα χαρακτηριστικά των αθλητών που μαζεύονταν στο ΟΑΚΑ.

Η προσπάθεια των πρασίνων και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήταν ένα μωσαϊκό επιτυχημένων προπονητικών εικόνων οι οποίες ήταν τοποθετημένες με χειρουργική ακρίβεια η μια δίπλα στην άλλη για να φτάσουμε στην άψογη γενική εικόνα.

Ο Αταμάν έχτισε μια επίθεση πολύ διαφορετική από των προκατόχων του ως προς τη βάση λειτουργίας της εισάγοντας σε αυτήν αρχές της περίφημης τριγωνικής επίθεσης του Τεξ Ουίντερ την εποχή των κραταιών Σικάγο Μπουλς του MJ, με έντονες πινελιές motion επίθεσης, γαρνίροντας με καταστάσεις πολλών σουτ και παιχνιδιού απομόνωσης από τους γκαρντ του. Όλα αυτά πάντα προσαρμοσμένα στις δεξιότητες των παικτών του.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο στον κόουτς ήταν το γεγονός ότι «είδε» κρυμμένα προσόντα πολλών αθλητών (Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο) και τα έφερε στον αφρό σε αγώνες με μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ.

Εκεί βρίσκεται το κλειδί της απίστευτης ροής η οποία διακρίνεται στην λειτουργία του Παναθηναϊκού, ότι όλοι νιώθουν πως προσφέρουν, ότι θα κληθούν να βοηθήσουν, ότι θα έχουν τον ρόλο τους κι ότι ουδείς περισσεύει.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr