Παναθηναϊκός: Δεν θα ξέρουν από που θα τα τρώνε...

Στην Ευρωλίγκα προοδεύεις αν έχεις καλά γκαρντ. Όπως πάντα έτσι και του χρόνου ο Εργκίν Αταμάν θα στοχεύσει στη μετατόπιση του κέντρου βάρους της επίθεσης των πρωταθλητών στους κοντούς του.

Παναθηναϊκός: Ποιον ξένο «έκοψε» ο Αταμάν για τον πέμπτο τελικό!

Δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι πως οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη μπάλα από τα χέρια του (γηραιότερου κατά ένα χρόνο) Κώστα Σλούκα για να δώσουν περισσότερο παιχνίδι στον Λορένζο Μπράουν και στους floor spacers/big drivers όπως ο Ναν κι ο Γκραντ.

Σίγουρα ο κόουτς θα κοιτάξει να αποταμιεύσει τις ανάσες του αρχηγού του τον χειμώνα, αλλά δεν έχουμε αμφιβολία για το ποιον θεωρεί νο1 στο κλαμπ.

Πάντως στους πρώτους μήνες της χρονιάς ο έμπειρος άσος θα ενεργεί περισσότερο ως υποστηρικτικά, με τον προπονητή να στοχεύει να τον ανεβάσει σε ρόλο οδηγού στη τελική ευθεία, στο ρόλο που του πρέπει.

Είναι κατανοητό ότι εάν οι παίκτες του Επτάστερου βρουν εύκολα drives του χρόνου θα γίνει μεγάλο πανηγύρι καθώς το fast-pace passing style τους θα παράγει ελεύθερα σουτ από παντού κι οι αντίπαλοι δε θα ξέρουν από πού τα τρώνε. Ο Αταμάν έχει ξεκάθαρο πλάνο.

Ταχύτητα, επιθετικότητα, αιφνιδιασμός αλλά και μισό γήπεδο για τον αντίπαλο στη λογική του «αν μας κερδίσουν με αυτά τα όπλα που διαθέτουμε, είναι μάγκες».

Ωστόσο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν ολοκληρωθεί η τελευταία μεταγραφή για να κλείσει και τυπικά το ρόστερ της περιόδου 2024-2025.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr