Παναθηναϊκός: Με αυτήν την «μεταγραφή» εκτοξεύεται ο Επτάστερος!

Κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ήταν ότι στο τέλος της θα είχαμε να θαυμάζουμε το performance των πρωταθλητών στο αμυντικό κομμάτι. Κατά την απόψή μας, αυτό ήταν το νο1 στη λίστα με τους παράγοντες που έκριναν σειρές και τίτλους.

Παναθηναϊκός: Εργκίν Αταμάν, πώς το έκανες αυτό;

Πέρα από τα σόου των γκαρντ και τη σεσημασμένη εκτέλεση από όλα τα σημεία του γηπέδου στην επίθεση, το τριφύλλι αποδείχθηκε εξαιρετική αμυντική ομάδα. Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή. Κι αυτό πρωτίστως τη βοήθησε να φτάσει μέχρι εδώ σήμερα.

Ο Αταμάν διαθέτει έναν στρατό από ψηλά και μακριά κορμιά πάνω στα οποία βασίζει τη τακτική των συνεχών αλλαγών στην άμυνα του.

Παίζει πολύ Small Ball όμως πιέζει εξαιρετικά τη μπάλα κι αχρηστεύει τα περισσότερα περιφερειακά σκρινς για σουτ τριών πόντων με τα συνεχόμενα Switch. Σαφώς και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην άμυνα πάνω στον νο1 του αντιπάλου.

Το μενού ήθελε τον Τούρκο να αλλάζει συνεχώς παίκτες πάνω σε κάθε σταρ των αντιπάλων θέλοντας να έχει πάντα δύο φρέσκα πόδια απέναντι του.

Παπαπέτρου, Χουάντσο, Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Αντετοκούνμπο βρίσκονται στο αμυντικό του οπλοστάσιο προσφέροντας διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας και κάμποσα διαθέσιμα φάουλ πάνω στα πολυβόλα των αντιπάλων.

Αν ανεβάσει την απόδοσή του ο Μπαλτσερόφσκι του χρόνου κι αποδειχθεί καλή μεταγραφή ο παίκτης που θα προκύψει, θα είναι ακόμα πιο πιεστική η άμυνα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr