Σπάνιο ταλέντο ο Αθανασακόπουλος

Σπάνιο ταλέντο ο Αθανασακόπουλος

Αεράτος στη Ριζούπολη ο Ανδρεάς Αθανασακόπουλος, μας άρεσε η τάση του να δίνει μπάλα με τη μία, αγωνιζόμενος πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Αεράτος στη Ριζούπολη ο Ανδρεάς Αθανασακόπουλος, μας άρεσε η τάση του να δίνει μπάλα με τη μία, αγωνιζόμενος πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Ο Ανδρέας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τη Θύελλα Πατρών, με τους πράσινους να πετυχαίνουν το «κόλπο γκρόσο» και να τον εντάσσουν στο δυναμικό τους προλαβαίνοντας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που επίσης τον είχαν στο στόχαστρο τους.

Από τους λιμανίσιους και τον ΠΑΟΚ μάλιστα, ο παίκτης είχε περάσει από δοκιμαστικά, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε κι από ομάδες του εξωτερικού, συγκεκριμένα από τη Γερμανία (Καϊζερσλάουτερν και Μπόχουμ). Το απίθανο γκολ που πέτυχε από απόσταση 45 μέτρων σε ντέρμπι με τον αιώνιο στις 5 Νοεμβρίου του 2017 αποτελεί δείγμα του σπάνιου ταλέντου του.

Ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας τον παρακολούθησαν σε ματς των Νέων του Παναθηναϊκού, ο πρώτος τον πήρε στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας και τον χρησιμοποίησε στο φιλικό με την U21 Μαυροβουνίου, ως αλλαγή του υπό δοκιμήν Ιντρίσα Σαμπού.

Ο Αθανασακόπουλος μέσα σε 60 λεπτά πέτυχε ένα γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Χατζηγιοβάνης κι εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο σκόραρε ο Πούγγουρας παίρνοντας το «ριμπάουντ».

Αυτό ήταν. Δεν υπήρχε πια αμφιβολία πως ο πιτσιρικάς είχε θράσος, κλάση και …άντερα που χρειάζεται μια ομάδα με το βάρος φανέλας του τριφυλλιού γι αυτό η διοίκηση έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο πέρσι, όταν ο μικρός φερόταν μια ανάσα από την…πλατεία Αλεξάνδρας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News