Στον... πάγο ο Τσολακίδης, αιχμές από Λανουά!

Ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της 8ης αγωνιστικής της Super League 1 ήταν ο Λυκούργος Τσολακίδης, βοηθός διαιτητή από τον σύνδεσμο Αθήνας, ο οποίος σφύριξε στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Απίθανες αποφάσεις του πρώτου βοηθού κατά του Τριφυλλιού

Σχεδόν σε κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Τσολακίδης σήκωνε το σημαιάκι του, κάνοντας τουλάχιστον τρία λάθη.

Ο Τσολακίδης αγνόησε την κατευθυντήρια γραμμή της ΚΕΔ, η οποία ζητά από τους επόπτες να μην υποδεικνύουν οφσάιντ εάν δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ο επιτιθέμενος βρίσκεται μπροστά από τον αμυντικό. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πρέπει να αφήνουν τη φάση να ολοκληρωθεί και αν σημειωθεί γκολ, τότε να σηκώνουν το σημαιάκι για να ελεγχθεί από το VAR.

Αυτό όμως δεν έγινε από τον Τσολακίδη, και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός από τους ορισμούς της 9ης αγωνιστικής της SL1. Η εκτίμηση είναι ότι θα παραμείνει εκτός για τουλάχιστον τρία ακόμα παιχνίδια.

Ο Στεφάν Λανουά, σχολιάζοντας τις επίμαχες διαιτητικές αποφάσεις, δεν έκανε αναφορά στα σοβαρά λάθη του Τσολακίδη, διότι στα βίντεο αναφέρεται μόνο στις αποφάσεις των διαιτητών, όχι των βοηθών. Ωστόσο, χθες, προτού αξιολογήσει την απόδοση των διαιτητών της 8ης αγωνιστικής, άφησε αιχμές λέγοντας ότι «τα πήγατε εξαιρετικά, σε αντίθεση με τους βοηθούς», με τη συγκεκριμένη φράση να απευθύνεται προφανώς στον Τσολακίδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna.gr.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr