Αλόνσο: «Δεν φοβόμαστε την Τσέλσι» - Οι δηλώσεις στη Συνέντευξη Τύπου (vid)

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ.

Αλόνσο: «Δεν φοβόμαστε την Τσέλσι» - Οι δηλώσεις στη Συνέντευξη Τύπου (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

«Καλησπέρα, καταρχάς, η άμυνα είναι πολύ σημαντική για να παίξεις με την Τσέλσι, στους εγχώριους αγώνες. Η άμυνα σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση.

Το κοινό που έχουν ο αυριανός αγώνας με τον Άγιαξ και τη Λανς, είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά, όμως, πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Στο παιχνίδι θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι υψηλότερα από τον Άγιαξ και της Λανς, όμως, αυτό δεν τροποποιεί τις σκέψεις μας στο πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. 

Γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος αγώνας που διαρκεί 90′. Διαθέτουμε τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό αγώνα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. 

Ελπίζω να βάλουμε εμείς τους όρους μας. Στην προετοιμασία μας, θέλουμε να αντισταθούμε στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA για να μπορέσουμε να το πράξουμε αυτό. Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε συχνότερα, θα μπορούσαμε να είχαμε αναπτύξει περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας.

Αύριο πιστεύω πως θα υπάρχουν φάσεις στις οποίες θα κληθούμε να αμυνθούμε περισσότερο. Αυτό, που θέλουμε, είναι να έχουμε τον περισσότερο έλεγχο που θέλουμε. Θέλω να δω την ανταγωνιστικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Από κει και πέρα, ό,τι έρθει, καλώς να ορίσει. 

Καταρχάς, σχετικά με την Τσέλσι, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο. Δεν τον φοβόμαστε, τον σεβόμαστε. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί στη χώρα μου. Να σέβομαι το άθλημα, το ποδόσφαιρο. Αύριο έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι ποσοστό έχω να κερδίσω τον αγώνα, ακόμα κι αν έχω το 1%, θα κυνηγήσω το 1%.

Όσον αφορά τη δουλειά, είτε ήμουν στην Ολίμπια, στην Πενιαρόλ, στη Σεβίλλη, στην Ουρουγουάη, πάντα ξέραμε να αντιμετωπίζουμε την πίεση και αυτά που ενδεχομένως να γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και προχωράμε μπροστά»

Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ: «Έχουμε μεγάλο πόνο, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Εδώ και δεκαπέντε μέρες, έχουμε αυτόν τον πόνο μέσα μας. Είναι δεκαπέντε μέρες πολύ δύσκολες για όλους μας.

Δεν θεωρώ ηθικό να μιλήσω για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτόν τον πόνο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ. Ο πρώτος είναι ο σεβασμός κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και δεύτερον, του αφιερώνουμε όλη τη σεζόν»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr