Τζορτζ Μπάλντοκ: Tι προκάλεσε τον πνιγμό; Ερωτήματα για τον θάνατό του

Σοκ έχει προκαλέσει στον παγκόσμιο αθλητικό χώρο η αιφνίδια απώλεια του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Η μεγάλη λατρεία των οπαδών

Η αστυνομία ερευνά όλα τα σενάρια για τις συνθήκες θανάτού του, ενώ οριστική απάντηση θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν τόσο πολλές ώρες στην πισίνα, που το σώμα του είχε φτάσει στον πυθμένα. Αστυνομικός αρχιφύλακας που ήταν περιπολία στο τμήμα Γλυφάδας το βράδυ της Τετάρτης χρειάστηκε να βουτήξει για να τον βγάλει έξω.

Η ιατροδικαστής, όταν εξέτασε τη σορό του ποδοσφαιριστή, μακροσκοπικά εντόπισε μικροφυσαλίδες, το νερό είχε περάσει στους πνεύμονες, δηλαδή υπήρχε εισρόφηση, επομένως κατάπιε το νερό ενώ ήταν εν ζωή.

Η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε αναφέρει ως αιτία θανάτου τον πνιγμό εντός ύδατος, όμως για να πνιγεί ένα άνθρωπος που ξέρει κολύμπι και για να μην μπορεί να βγει από την πισίνα, σημαίνει πως κάτι έχει προηγηθεί.

Αυτό που θα απαντήσει στο ερώτημα είναι η ιστολογική στα όργανα , κυρίως στην καρδιά – καθώς δεν αποκλείεται η ανακοπή – και φυσικά οι τοξικολογικές, οι οποίες θα απαντήσουν αν του προκάλεσε αντίδραση κάτι που μπορεί να κατανάλωσε.

Επίσης, η ασφάλεια ερευνά αν ήταν στο νερό και έγινε το κακό ή αν ήταν έξω, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στην πισίνα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να απαντηθούν εάν υπήρχαν κάμερες στο σπίτι, ωστόσο δεν υπάρχουν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr