Διούδης: «Έπρεπε να έχουν μείνει όλα αυτά στα αποδυτήρια - O κόσμος "ψοφάει" για κουτσομπολιό»

Άλκμααρ - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Σωκράτης Διούδης, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα sport24.gr:

-Τι έφταιξε όμως για όλο αυτό το περσινό; Ξεκίνησε στραβά από το καλοκαίρι, με λάθος “θεμέλια”;

“Η αλήθεια είναι πως μετά από μία περίοδο, όπου είχαμε έναν σταθερό κορμό και μία πολύ σταθερή ομάδα, άλλαξαν πολλά πράγματα το περασμένο καλοκαίρι. Κι όσον αφορά τους παίκτες κι όσον αφορά τον προπονητή, τον κ. Πογιάτος, ο οποίος είχε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και προερχόταν από μία χώρα πολύ διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα. Θεωρώ πως κι εκείνος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί γρήγορα και δεν μπόρεσε να περάσει και να βγάλει τις ιδέες του στην ομάδα.

Δεν είχε και τον χρόνο, αν θέλετε, διότι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Κι όταν έρχεται από τόσο νωρίς μία αλλαγή προπονητή κι απ’ την αρχή κυνηγάς τους αντιπάλους σου, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις. Για μία περίοδο βάλαμε μπροστά μόνο το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος, όμως αυτό το βρήκαμε μπροστά μας στην πορεία γιατί όντως, δεν είχαμε βάλει σωστά ‘θεμέλια’ για να έχουμε ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο”.

-Πάμε λίγο και στους επτά μήνες που περάσατε ως ομάδα με τον Λάζλο Μπόλονι. Έχουν γραφτεί, ειπωθεί, καταγραφεί πάρα πολλά. Με πιο “καθαρό” μυαλό πλέον πως θα την χαρακτήριζες αυτή την περίοδο;

“Αρχικά θα προτιμούσα, όλα αυτά που είχαν γραφτεί και βγει προς τα έξω στον κόσμο, να μην έχουν βγει ποτέ. Έγιναν όντως πολλά πράγματα μέσα στην ομάδα, τα οποία όμως θα έπρεπε να έχουν μείνει στα αποδυτήρια και να μην βγουν προς τα έξω. Γιατί αυτό έκανε μόνο κακό στη συνέχεια και στον σύλλογο και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Μπόλονι ήρθε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα, όπου προερχόμασταν από πολύ άσχημα αποτελέσματα και γκρίνια. Βρισκόμασταν πολύ κάτω στη βαθμολογία και θέλαμε αποτελέσματα. Τα καταφέραμε για ένα μεγάλο διάστημα, όμως δεν είχαμε σωστές βάσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Δεν είχαμε αγωνιστικό στυλ και ταυτότητα και στη συνέχεια που έπρεπε να δημιουργήσουμε περισσότερο και να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα, δεν το καταφέραμε. Γιατί δεν παίζαμε ποτέ με έναν τρόπο που θα μας επέτρεπε να αναδείξουμε τις ικανότητές μας και με ένα στυλ ποδοσφαίρου που πρέπει κι αξίζει να παίζει ο Παναθηναϊκός σαν μεγάλη ομάδα”.

-Η περσινή σεζόν σε ορισμένα σημεία της, είχε κι έξτρα πίεση για σένα. Διότι υπήρξαν κατά καιρούς διάφορες ανοησίες που λέγονταν ή γράφονταν δεξιά κι αριστερά δίκην “κουτσομπολιού” γύρω από το πρόβλημα που είχες με τη μέση σου, ενώ την ίδια ώρα εσύ τραβούσες το βάσανό σου και τον πόνο σου. Ειλικρινά, πόσο κουραστικό είναι αυτό το πράγμα;

“Δεν τα διαβάζω και δεν ασχολούμαι… Τι να κάνω, να κάτσω να ασχοληθώ με τον καθένα που λέει τα δικά του; Δεν τα διαβάζω, γιατί ξέρω ότι στην Ελλάδα είμαστε… πρωταθλητές στα ‘παρασκήνια’, όλοι τα… γνωρίζουν όλα κι ο κόσμος ‘ψοφάει’ για κουτσομπολιό περισσότερο απ’ την ουσία του πράγματος…”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News