Παναθηναϊκός: Ο Μπέικον «έκλεισε» στόματα!

Βαθμολογία: Νέα ήττα, ακόμη πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε χθες από την Φενέρ, ωστόσο ένα από τα θετικά στοιχεία που είχε ήταν ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του κι έκλεισε στόματα.

Ο Παναθηναϊκός χθες εμφανίστηκε φανερά βελτιωμένος και προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κόντρα στη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη. Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη κι έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν είναι σειρά παραβάσεων στο τέλος, οι οποίες έκριναν και το ματς.

Ωστόσο πέρα από τη 12η ήττα στην Euroleague και συνολικά την 6η συνεχόμενη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πει ότι κέρδισε και κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι. Ο Ντουέιν Μπέικον πραγματοποίησε με διαφορά την πιο ώριμη εμφάνισή του με τη φανέλα του Τριφυλλιού κι απέδειξε σ’ όλους ότι μπορεί να προσεγγίσει και διαφορετικά το παιχνίδι του.

Ο Αμερικανός forward μπορεί να είναι ένας εκ φύσεως σκόρερ και επιθετικός παίκτης, όμως ορισμένες φορές θα πρέπει να κάνει πίσω και να δίνει χώρο και στους υπόλοιπους. Κάτι τέτοιο είδαμε να γίνεται στη χθεσινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ο Μπέικον ήταν όσο επιθετικός έπρεπε, ενώ παράλληλα έδωσε και τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να κάνουν παιχνίδι, να πάρουν προσπάθειες και να νιώσουν απαραίτητοι.

Είναι πολύ σημαντικό για όλον τον οργανισμό να γνωρίζει ότι έχει έναν υπερταλαντούχο παίκτη, ο οποίος όμως εκτός από τις προσπάθειες που δεδομένα θα πάρει, θα μπορέσει να μοιράσει σωστά την μπάλα και να διευκολύνει τους υπόλοιπους. Το μπάσκετ άλλωστε είναι ομαδικό άθλημα κι ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μια ολόκληρη ομάδα αν εκείνη είναι ομάδα. Ακόμα κι αν λέγεται ο παίκτης αυτός… Μάικλ Τζόρνταν!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News