Νίνης: «Υπήρξε πίεση στον Αλαφούζο μετά την Καμπάλα»

Νίνης: "Στην Ελλάδα οι οπαδοί εισβάλλουν συχνά"

Ο Σωτήρης Νίνης έδωσε συνέντευξη στο Sport24 και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Για το τι έγινε μετά τη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό:

“Θα έλεγα ότι από τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη φορά που πήγα αυτό που προέκυψε ήταν πως ήρθε ένας νέος προπονητής και έπρεπε να φύγουν κάποιοι παίκτες. Δεν στηρίχθηκε κανένα παιδί τότε από την ομάδα και ο Παναθηναϊκός έχτισε μια νέα ομάδα. Ήρθε ένας προπονητής τα άλλαξε όλα. Εν συνεχεία πήγα σε μια ομάδα στο Βέλγιο. Και εγώ ήμουν διστακτικός αλλά  είχα μιλήσει με τον Στέργο Μαρίνο και μου άρεσε το πρωτάθλημα. Θεωρητικά μπορεί να μην είναι στο επίπεδο των ομάδων της Ελλάδας αλλά ήταν σε καλό επίπεδο και τον πρώτο χρόνο που ήμουν εκεί τα πήγα καλά από τη μεριά μου. Προέκυψαν κάποιοι λόγοι ώστε να μην ανανεωθεί η οψιόν μου στη Σαρλερουά και έκανα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγα σε μια ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον. Αυτό που σου δίνεται αυτό παίρνεις. Εκεί τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν χάλια”.

Για το αν είχε συμβόλαιο όταν ήρθε ο Στραματσόνι και του είπε πως δεν τον υπολόγιζε:

Ναι είχα συμβόλαιο και μόλις είχα γυρίσει από την Εθνική και πριν φύγει ο Αναστασίου ήμασταν σε συζητήσεις για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου. Είναι κάτι που δεν το είχα πει παλιότερα. Είχαμε πει να κάνουμε ένα καλύτερο συμβόλαιο και να μείνω για περισσότερα χρόνια. Δεν προλάβαμε και μας πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Για το πώς γίνεται η ομάδα να μην έχει σταθερές και να κάνει ότι θέλει ένας προπονητής:

“Ναι και σε αυτές τις ηλικίες πόσο μάλλον. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρα απόφαση του προέδρου τότε να ξεκινήσει κάτι από την αρχή”.

Για το αν είχε μιλήσει με τον Αλαφούζο και για τα καλά λόγια που είχε πει τότε:

“Απ’ όσο θυμάμαι και εγώ μετά οι συζητήσεις που είχα κάνει και εγώ μαζί του αυτό μου έδειχναν πως η ομάδα με υπολόγιζε. Λόγω των αποκλεισμών υπήρχε πίεση προς τον πρόεδρο που τον οδήγησαν να πάρει κάποιες αποφάσεις. Όπως να δώσει τα κλειδιά σε έναν άνθρωπο και να πάρει αυτές τις αποφάσεις”.

Για το αν θεωρεί πως το δοκάρι με την Καμπάλα μπορεί να έπαιξε ρόλο:

“Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι δεν πήγε καλά και πως από ένα δοκάρι αποκλειστήκαμε. Δεν μπορεί ένας οργανισμός μιας μεγάλης ομάδας να αναιρεί μέσω ενός αποτελέσματος τη στρατηγική της. Όντως εκείνο το αποτέλεσμα μπορεί να μετρούσε γιατί θα μπαίναμε στην Ευρώπη. Αλλά εν συνεχεία είδαμε πως η ομάδα έχασε απ’ όσα ακολούθησαν”.

Για το γιατί δεν έκατσε στο συμβόλαιο του:

“Ένας λόγος που έχω αλλάξει είναι πως δεν μπορώ να κάτσω πάνω στο συμβόλαιο. Θέλω να κυνηγάω την τύχη μου. Ξέρω πως είναι όταν είσαι ενεργός και μάλιστα διεθνής. Δεν γίνεται να κάτσεις έξι μήνες και ένα χρόνο στο συμβόλαιο σου. Δεν θα το έκανε κανένας εκτός αν είχε ένα μεγάλο συμβόλαιο”.

Για το πως βλέπει τον Παναθηναϊκό του Δώνη:

“Αρκετά θετικά. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Μου αρέσει να τους βλέπω, ειδικά τους μικρούς και παθιασμένους, που στεναχωριούνται όταν χάνουν. Έχουν έναν καλό προπονητή που ξέρει το μέγεθος της ομάδας. Μακάρι να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και αυτά τα παιδιά να στηριχθούν ακόμα περισσότερο και να μπορέσει η ομάδα να βγάλει κάποιο κέρδος”.

Για το ποιος παίκτες έχει ξεχωρίσει:

“Για μένα είναι σημαντικός ο αρχηγός. Δίνει αυτή την ηρεμία που πρέπει να έχει. Δεν θα σου πω ψέματα πως και ο Χατζηγιοβάννης μου αρέσει αρκετά. Για τον Μπουζούκη έχω να πω μόνο καλά λόγια. Είναι ήρεμος, καλός με τη μπάλα, μπορεί να εξελιχθεί και άλλο. Αλλά να έχουν το κεφάλι κάτω”.

Για τι θέση που του άρεσε περισσότερο:

“Άμα με ρωτήσεις ποια μου άρεσε περισσότερο θα σου πω όλες. Αλλά αυτή η θέση που με έβαλε ο Φερέιρα σαν οκτάρι θα σου πω ότι μου άρεσε περισσότερο. Σαν δεκάρι έτρεχα πολύ αλλά άσκοπα ενώ σαν οκτάρι έτρεχα λιγότερο αλλά σωστά. Συνήθισα σε αυτή τη θέση και στην Ιταλία μου άλλαξε το σκεπτικό όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Ο Ντοναντόνι ήθελε να με κάνει σαν τον Πίρλο, να παίζω μπροστά από τα στόπερ. Ήταν δύσκολο σε μένα από 10άρι να πάω 6άρι και με μια συζήτηση που είχαμε κάνει με τον Αναστασίου μου είχε πει ότι θέλει να με γυρίσει δίπλα στον Ζέκα. Θεωρώ πως αυτή είναι η θέση που μου ταίριαζε περισσότερο. Στην Ιταλία βέβαια είχε αρκετό τρέξιμο και αν όπως είπες και εσύ είσαι σε μια ομάδα που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο είναι μια θέση που έχεις πολλές ευθύνες”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News