"Μας πήγε πίσω, αλλά είμαστε εδώ"

"Μας πήγε πίσω, αλλά είμαστε εδώ"

"Μας πήγε πίσω, αλλά είμαστε εδώ"


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε ο αποκλεισμός από την Καμπάλα στη «μάνα του Λόχου» ωστόσο επισήμανε ότι το πλάνο παραμένει σταθερό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Μιχαλαριά στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα:«Ήταν ένα από τα χειρότερα βράδια μου σαν οπαδός. Και πιο παλιά έχουμε αποκλειστεί από την Τορίνο νωρίς, αλλά η δυναμική της Καμπάλα είναι χαμηλή, συνεπώς μιλάμε για τη χειρότερη ευρωπαϊκή βραδιά της ομάδας. Η Γκαμπάλα ήταν μια πολύ κακή ομάδα που μας απέκλεισε. Είχα πάει και στο Μπακού και την είδα. Δυστυχώς…»

Για το τι έφταιξε:«Οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Ισως να μην είχαν καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού. Στον Παναθηναϊκό επειδή δεν έχουμε και τους πολύ έμπειρους, πλην Μπεργκ και κάποιων άλλων, έχουμε αποφασίσει να μην φορτίζουμε τα παιδιά με άγχος. Αυτό συμβαίνει και στον Ερασιτέχνη. Ο Παναθηναϊκός κόσμος και η πίεση μπορεί αν σου δημιουργήσει τεράστιο άγχος. Άλλο αυτό, άλλο να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει ένα τέτοιο ματς. Είναι αδιανόητο να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από την Γκαμπάλα, ακόμη και τώρα δεν το έχω χωνέψει. Στο 1-2, εγώ από μέσα μου έλεγα ότι θα βάλουμε δυο γκολ. Αντιθέτως, είδαμε μια ομάδα να μην κάνει τίποτα. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν συγκεντρωμένοι».

Για το τι ειπώθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ:«Θα προτιμούσα, επειδή στον Παναθηναϊκό θέλουμε να μην τα λέμε αυτά, να μην πω περισσότερα. Δεν θέλουμε να τα εξωτερικεύουμε αυτά».

Για τη ζημιά στον Ερασιτέχνη μετά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα:«Ο Ερασιτέχνης πλήττεται αρκετά. Εμείς δεν είμαστε αυτόφωτοι, αλλά ετερόφωτοι. Εξαρτώμεθα από τα ποσοστά του γηπέδου. Για παράδειγμα, τρεις αγώνες soldout στο EuropaLeague συν κάποια μπόνους, που προβλέπονται από τη συμφωνία, μας στοιχίζουν από 100 μέχρι 150.000. Αυτό είναι το 10% περίπου του ετήσιου κύκλου εξόδων μας. Μπορεί να ακούγεται μικρό το ποσό, αλλά δεν είναι. Είναι ένα τμήμα! Μιλάμε για απλή συμμετοχή στους ομίλους. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι άσχημο το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά εμείς θεωρούσαμε ότι το πιο απαισιόδοξο σενάριο ήταν η απλή συμμετοχή. Δεν ήταν η καταστροφή και το τέλος, αλλά μας πήγε πίσω. Εχουμε χρέη και παράλληλα προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδες ανταγωνιστικές που οφείλει ο Παναθηναϊκός να κάνει και παλεύουμε. Δεν θα καταστραφούμε. Εδώ είχαμε χρέη μέχρι τον λαιμό και τα καταφέραμε».

Για το αν υπάρχει planb:«Επεξεργαζόμαστε ένα planb για να μπορέσουμε να φέρουμε στα ίσια την κατάσταση. Ηδη έχουμε βρει κάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος. Θα καλύψουμε τη ζημιά, νομίζω θα τα καταφέρουμε, χωρίς εκπτώσεις στο σχέδιό μας».

Για το αν υπάρχουν επαφές με εύπορους Παναθηναϊκούς:«Είμαι λίγο αιρετικός σε αυτό. Εγώ κι αυτή η διοίκηση δεν θέλω να βασίζομαι στους πλούσιους Παναθηναϊκούς. Καλά κάνουν και είναι πλούσιοι, αλλά εμείς ονειρευόμαστε έναν Παναθηναϊκό με εμπορικές δραστηριότητες που θα του αποφέρουν χρήματα. Δεν θα πω όχι αν έρθει κάποιος, Υπάρχουν κάποιοι όπως ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Γιαννακόπουλος και άλλοι όπως οι κ. Πολέμης, Ρισβάς, Μακρόπουλος. Είμαι της άποψης να βρίσκουμε δραστηριότητες από αλλού, για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ένα σταθερό εισόδημα. Τις τελευταίες μέρες, πάντως, έχουμε κάνει κάποιες κρούσεις σε πλούσιους Παναθηναϊκούς και τα μηνύματα είναι θετικά».

Για τον Βοτανικό που γίνεται κέντρο μεταναστών:«Το μεταναστευτικό είναι ένα δύσκολο θέμα. Η απόφαση της κυβέρνησης μας δικαιώνει γιατί δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να κάνει τον Βοτανικό γήπεδο. Δεν υπάρχει προοπτική. Θέλει χρήματα και απλά δεν γίνεται. Εμείς ζητάμε να μην ισχύει η διπλή ανάπλαση, που το μόνο που εφαρμόστηκε απ’ αυτήν είναι να χαρακτηριστεί η Λεωφόρος χώρος πρασίνου. Πρέπει να καταργηθεί. Η Λεωφόρος είναι ο χώρος μας, εκεί θέλουμε να υπάρχουμε τα επόμενα χρόνια».

Για τα χρέη:«Αυτή τη στιγμή για του χρόνου έχουμε προϋπολογίζει μόνο για βόλεϊ να δώσουμε πάνω από 200.000 ευρώ σε χρέη. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας φρενάρει, αλλά το έχουμε βάλει σε ένα πρόγραμμα. Θέλουμε μια 5ετία περίπου. Αυτή τη σεζόν και την επόμενη θα ματώσουμε και μετά θα υπάρξει ελάφρυνση. Αν μπαίναμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπαίναμε σε τροχιά πρωταθλητισμού άμεσα. Και σαν πρόεδρο ερασιτέχνη με απασχολεί και σαν οπαδό, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση χώρα, όποιος πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταγωνιστεί και στα άλλα τμήματα. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, γιατί πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ξεκάθαρο, ότι όσο περισσότερα έσοδα έχεις, έχεις και το προβάδισμα. Εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε την οικονομική διαφορά και φυσικά έχοντας πίστη στα αθλητικά ιδεώδη που πιστεύουμε».

Για το αν υπάρχει προοπτική για τίτλο:«Πάντα υπάρχει προοπτική. Ο Παναθηναϊκός όπου κι αν είναι οάντα σκέφτεται τίτλο. Πέρυσι φτάσαμε κοντά, δεν τα καταφέραμε. Δεν πάμε όπως παλιά ως φαβορί, αλλά πάντα στοχεύουμε σε τίτλο και στα ομαδικά και στα ατομικά. Θεωρώ ότι και στα δυο βόλεϊ και στο μπάσκετ γυναικών και στο πόλο, θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε κάποιον τίτλο»

Για τη χορηγία Σουηδών:«Ήταν η ομάδα χορηγών του Αθηναϊκού και θα βοηθήσουν φέτος στο μπάσκετ γυναικών και το βόλεϊ γυναικών και θα είναι ο κεντρικός χορηγός. Υπάρχουν συζητήσεις και για άλλη συνεργασία σε πιο υψηλό επίπεδο, με σκοπό η ομάδα μπάσκετ γυναικών να είναι κόμη πιο ανταγωνιστική και γιατί όχι να παίξει στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έχει φέτος ομάδα στο μπάσκετ γυναικών:«Προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ο αιώνιος αντίπαλος μας και τα ματς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ το έλεγα πάντα ότι ήθελα τον Ολυμπιακό, έχει άλλο ενδιαφέρον και μεγαλύτερο κίνητρο».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News