Γιαννακόπουλος: «Στον Παναθηναϊκό κάποιοι μπορεί να βάλανε το χέρι τους για να μην παίξω»

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος μετά την επιστροφή του στον Πανιώνιο αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο «sport24.gr» για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Γιαννακόπουλος: «Στον Παναθηναϊκό κάποιοι μπορεί να βάλανε το χέρι τους για να μην παίξω»

Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Νίκος Γιαννακόπουλος επέστρεψε στη χώρα μας και μάλιστα στον Πανιώνιο, καθώς δε γινόταν λόγω της κατάστασης να συνεχίσει στο Ισραήλ που αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα.

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας πορτιέρε αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «sport24.gr» και στη θητεία του στον Παναθηναϊκό λέγοντας πως, ίσως, υπήρξαν πρόσωπα και καταστάσεις που δεν τον άφησαν να παίξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό πήγα με την προϋπόθεση να είμαι δεύτερος – τρίτος μαζί με τον Κοτσόλη και βασικό τον Στιλ. Από το καλοκαίρι του 2015 και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν λες και ήταν άλλη ομάδα μετά το Κύπελλο. Οι πληρωμές δεν ήταν έγκυρες και πολλά πράγματα υπολειτουργούσαν. Εκείνη η περίοδος που ήμουν 2015/17 ήταν ίσως η χειρότερη του Παναθηναϊκού, ειδικότερα στη σύγχρονη ιστορία του. Από την Καμπάλα ξεκίνησε το νο.1 των προβλημάτων παρότι είχαμε καλή ομάδα.

Τότε ερχόντουσαν φίλαθλοι στο Γιώργος Καλαφάτης για ομιλίες. Μετά την Καμπάλα όμως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, για περίπου δύο εβδομάδες υπήρχε πίεση. Για να πανηγυρίσει ο κόσμος έπρεπε να βάζαμε τουλάχιστον τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Με τον αποκλεισμό προσωπικά έχασα κάποια παιχνίδια που θα έπαιζα.

Μετά από ένα διάστημα έφυγε ο Αναστασίου και ήρθε ο Στραματσόνι και ενώ είχα ξεκινήσει καλά και ο βοηθός του με έπιασε και μου είπε ότι θα μου έρθουν ευκαιρίες μέσα στις επόμενες αγωνιστικές, αυτό δεν έγινε. Υπήρχαν άνθρωποι γύρω στον Παναθηναϊκό, θα το πω ωμά, ότι μπορεί να βάλανε το χέρι τους για να μην παίξω στον Παναθηναϊκό, να μην κάνω κάτι παραπάνω.

Εκείνη τη χρονιά ούτε ο Στιλ ούτε ο Κοτσόλης ήταν καλοί και γι’ αυτό αποκτήθηκε ο Βλαχοδήμος τον χειμώνα για να συμπληρωθεί η τετράδα. Είναι φοβεροί τερματοφύλακες αλλά θα μπορούσε να μου δοθεί μια ευκαιρία, άλλωστε εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το τρένο του πρωταθλήματος. Στο τέλος έπαιξε εγώ και νικήσαμε τη Βέροια με 5-1 με λάθος δικό μου. Δεν μπορώ να πω όμως ότι πήρα τις ευκαιρίες.

Μετά σαν άνθρωπος να μην πήγαινα καλά και να έκανα και εγώ τα λάθη μου, να μη διαχειρίστηκα κάποια πράγματα σωστά. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι φταίμε και εμείς. Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε ο Στραματσόνι και μου είπε ότι θα δρομολογήσουν να πάω δανεικός στο εξωτερικό. Δεν ήρθε ποτέ αυτό, περίμενα μέχρι 1η Αυγούστου να πάω κάπου και τελικά ήρθε η πρόταση από Κύπρο, όπου έκανα εξαιρετική χρονιά.

Έρχεται η νέα σεζόν και έχω έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου. Στον Παναθηναϊκό μου είπαν ότι δεν θα έχω ευκαιρίες, μιας και είναι ο Βλαχοδήμος που είχε κάνει εξαιρετική χρονιά. Μου ζήτησαν να βρούμε μια λύση. Δεν με ήθελαν και βρήκα ομάδα να φύγω. Πήγα στην Κέρκυρα, είδαν ότι για ένα μήνα ήμουν καλός και μου είπαν ότι κάναμε λάθος, έπρεπε να σε κρατήσουμε με νέο συμβόλαιο και να πας κάπου δανεικός. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται πριν.

Για τον Στραματσόνι που έχει συζητηθεί ξέρω ότι στην Ουντινέζε και την Ίντερ άφησε καλές εντυπώσεις. Στον Παναθηναϊκό ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες και δεν ξέρω αν μπορούσαν να διαχειριστούν την πίεση που υπήρχε. Μιλάμε για μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Δεν μπορούσε να δώσει ευκαιρίες σε όλους, τους Έλληνες του παραμέρισε λίγο και έφερε δικούς του. Εμένα στην αρχή μου μιλούσε πολύ και είχαμε καλή επικοινωνία. Τώρα το τι συνέβη δεν το ξέρω. Μετά από ένα σημείο και εγώ δεν ήμουν καλά, όταν είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr