Νέο συμβόλαιο σε Μπεργκ: The Story

Νέο συμβόλαιο σε Μπεργκ: The Story

τελευταίο 48ωρο είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους διοικούντες τον Παναθηναϊκό και με την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ, για επέκταση και της δικής τους συνεργασίας και την υπογραφή νέου συμβολαίου, που θα «δέσει» για πάντα τον Σουηδό φορ με το «τριφύλλι».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απ’ τη Σουηδία, το πρωί της Τετάρτης οι μάνατζερ του «King Marcus» έλαβαν επίσημα με mail την ολοκληρωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού που αφορά:

[ads2]

Συμβόλαιο έως το 2019 (με διάθεση για επέκταση και για άλλον έναν χρόνο, ήτοι έως το 2020) με πάγιες απολαβές 1 εκατ. ευρώ, συν μια τετράδα από μπόνους στόχων και συμμετοχών, που μπορούν να ανεβάσουν το τελικό ποσό στο 1,2 εκατ. ευρώ. Το τρέχον συμβόλαιο του Μπεργκ που υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2015 έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2018, με απολαβές που ξεπερνούν κατ’ ελάχιστο (μαζί με τα μπόνους) το 1 εκατ. ευρώ.

Νωρίς χθες το πρωί, η πλευρά του Μπεργκ έστειλε την αντιπρότασή της προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία αφορά συμβόλαιο για την ίδια χρονική διάρκεια, αλλά με «καθαρές» απολαβές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και μικρότερα μπόνους. Δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερο φιξ ποσό, δεδομένου ότι πρόκειται για το τελευταίο «καλό» συμβόλαιο της καριέρας του 30χρονου στράικερ. Η απόσταση δεν δείχνει μεγάλη, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί την επόμενη Παρασκευή, με ταξίδι που θα κάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Σουηδού επιθετικού για να συναντηθούν εκ του σύνεγγυς με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Κάτι που επί της ουσίας συμφωνήθηκε χθες, με τους «πράσινους» να τονίζουν πως θα πρέπει να ενημερώσουν αναλυτικά και τον Γιάννη Αλαφούζο εν όψει του τελικού ραντεβού στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ. Ο Μπεργκ είχε τονίσει προς τους εκπροσώπους του απ’ τις αρχές του καλοκαιριού (πριν φύγει για να ενταχθεί στο καμπ της εθνικής Σουηδίας) πως η ξεκάθαρη προτεραιότητά του -και για οικογενειακούς λόγους- είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχει ζητήσει να γίνει μια «καθαρή» διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει τις δύο πλευρές σε συμφωνία. Και το εφετινό καλοκαίρι άλλωστε, ακόμη και μετά το -κάθε άλλο παρά επιτυχημένο Euro με τη Σουηδία- είχε προτάσεις απ’ το εξωτερικό.

Από συλλόγους της Κίνας και της Ιταλίας συγκεκριμένα, που προσέφεραν έως και 5 με 6 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Σουηδό επιθετικό (ο Παναθηναϊκός υπενθυμίζουμε πως κατέχει το 52,5% των δικαιωμάτων του). Η ιταλική ομάδα, μάλιστα, σύμφωνα με μανατζερικούς κύκλους, φέρεται να ήταν η Λάτσιο, όμως απ’ τη στιγμή που δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, προχώρησε και ολοκλήρωσε εντέλει στις 27 Ιουλίου τη μεταγραφή του Τσίρο Ιμόμπιλε από τη Σεβίλλη. Ο Μπεργκ δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει άλλες προτάσεις, αλλά έδωσε οδηγία στους μάνατζέρ του να βάλουν στον πάγο κάθε προσέγγιση, διότι ήθελε πρώτα απ’ όλα να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, για το θέμα της ανανέωσής του. Και την επόμενη Παρασκευή φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να «κλειδώσει» άλλο ένα μεγάλο deal…

Goalnews

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News