Τέλος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό - Για τον κόσμο... προκρίθηκε!

Τέλος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό - Για τον κόσμο... προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός δεν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, νιώθοντας αδικημένος τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-1 έδωσε την πρόκριση στη Σλάβια Πράγας, ωστόσο οι πράσινοι μπορούσαν να βάλουν περισσότερα γκολ, τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε τραγικό λάθος. Δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη στους Τσέχους.

Μοιραίο λάθος από τον Καμπετσή στο 95′, έβαλε τέλος στα πράσινα όνειρα, καθώς η Σλάβια έκανε το 1-1.

Παρόλα αυτά, η προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς, οι οποίοι γέμισαν τη Λεωφόρο, στήριξαν και χειροκρότησαν θερμά την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Σποράρ να πετυχαίνει το δοκάρι σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Χουάνκαρ. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να έχουν την κατοχή και την κυριαρχία στο γήπεδο και στο 20ο λεπτό ο Αϊτόρ πάτησε περιοχή σούταρε όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Τσέχων.

Η Σλάβια απείλησε για πρώτη φορά στο 30′ με τον Ντούντερα να βγαίνει τετ α τετ και να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σποράρ έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο γκολ με τον Κώτσιρα να τον βγάζει τετ α τετ και αυτόν να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση και στο 55′ δημιούργησε προϋποθέσεις με γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου όμως ο Σποράρ δεν βρήκε την μπάλα.

Στο 58′ οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ μετά από υπέροχο 1-2 των Αϊτόρ και Χουάνκαρ και τον Σποράρ να σκοράρει με ωραίο σουτ.

Μετά το γκολ η Σλάβια ανέβασε την πίεση της και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά με τον Γιοβάνοβιτς να βάζει τους Καμπετσή και Ιωαννίδη στην θέση του Αλεξανδρόπουλου και Βαγιαννίδη αντίστοιχα.

Στο 85ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουανκάρ η Σλάβια παραλίγο να βάλει αυτογκολ όμως τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ για τον Παναθηναϊκό.

Τρία λεπτά αργότερα  ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε κι άλλο χαρτί στην επίθεση με τον Καρλίτος να μπαίνει στην θέση του Αϊτόρ.

Στο 95′ ο Καμπετσής έκανε τεράστιο λάθος μέσα στην περιοχή με την Σλάβια παίρνει την πρόκριση στο επόμενο γύρο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News