Τα πολλαπλά οφέλη της απόκτησης Σάικς!

Τα πολλαπλά οφέλη της απόκτησης Σάικς!

Στα ομαδικά σπορ το κριτήριο πρέπει να είναι πάντα αγωνιστικό όμως κι η εμπορικότητα δεν είναι κάτι αμελητέο. Κάθε ομάδα που μπορεί πρέπει να αποκτά παίκτες που να είναι από μόνοι τους για τον οπαδό ένας καλός λόγος να πάει στο γήπεδο ή (λόγω πανδημίας) να καρφωθεί με ενδιαφέρον μπροστά από το δέκτη του.

Οι αθλητές αυτοί φέρνουν πίσω τα λεφτά τους (υπό Κ.Σ μιλάμε πάντα), αντίθετα από τους ρολίστες που είναι χρήσιμοι για τους προπονητές, αλλά κάνουν συχνά το ταμείο να αναστενάζει. Με ένα καλό παίκτη-ρόλου που θα σκυλιάσει στην προπόνηση και θα ακούει τον προπονητή του τυφλά αγοράζεις λίγη περισσότερη σιγουριά: χρήσιμη είναι.

Όμως με έναν φουριόζο μπουκαδόρο, “δολοφόνο” πόιντ γκαρντ (σαν τον Κίφερ Σάικς που ακούγεται για το τριφύλλι εδώ και λίγες ώρες), αποκτάς ενθουσιασμό και “γκαζώνεις” τον κόσμο, εκεί που πιστεύει ότι έριξες…λευκή πετσέτα. Τι είναι προτιμότερο;

Ο Σάικς παίζει “streetbasketball”, είναι παίκτης αλάνας (σαν τον Πιερ Τζάκσον ένα πράγμα) που αν ο ρυθμός του αγώνα τον παρασύρει παίζει για πάρτη του και δεν υπολογίζει κανέναν.

Το ταλέντο και τα προσόντα του είναι αδιαμφισβήτητα κι ο Παναθηναϊκός τον βολιδοσκοπεί σε μια θέση που χρειάζεται παίκτη, είναι μάλιστα και στην πιο παραγωγική του ηλικία (26), οπότε… ακόμα καλύτερα. Μέχρι σήμερα το ταλέντο του δεν έχει αναδειχθεί τόσο, πιθανότατα γιατί κανένας προπονητής δεν μπόρεσε να βρει το κουμπί του και να τιθασεύσει το άναρχο στυλ του. Αν στον Εξάστερο βρουν μαζί του άκρη, πιθανότατα να αξίζει να δοθεί γι’ αυτόν μια θέση στο ρόστερ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News