Κλείνει ξανά το καλοκαίρι το ΟΑΚΑ για εργασίες - Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός

Μετά το προσωρινό κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι εργασίες αποκατάστασης πλησιάζουν στην έναρξή τους.

Κακοκαιρία «Κασσάνδρα»: Η πρόγνωση του καιρού για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, το PPF, υπό τη διοίκηση του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ετοιμάζεται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διαγωνισμός αφορά τη μελέτη και κατασκευή για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο όσο και στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί προς τα τέλη Οκτωβρίου, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2025, μετά την επιλογή του αναδόχου. Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό το 2026 για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.

Αυτό συνεπάγεται ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να αποχωρήσει και πάλι από το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας και να επιστρέψει στη Λεωφόρο από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr