Νίκη-ΒΟΜΒΑ και βήμα τίτλου για Παναθηναϊκό

Νίκη-ΒΟΜΒΑ και βήμα τίτλου για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί, πλέον, για την κατάκτηση του Πανελληνίου Νεανίδων αφού κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (53-52), πηγαίνοντας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Το πολύ μεγάλο φαβορί και κάτοχος του τίτλου, Πρωτέας, διοργανώνει την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήτος Νεανίδων, αλλά με νίκη-«βόμβα» ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα προγνωστικά, έκανε τη έκπληξη και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

[ads2]

Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν συναρπαστικό και οι «πράσινες» κατάφεραν να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη, χάρη σε καλάθι της Εζέτζα 7.7″ πριν από το φινάλε. Η Εζέτζα (12π.), μαζί με την Πράπα (13π.), συνέθεσαν το καθοριστικό «δίδυμο» για το «τριφύλλι», την ώρα που ο Πρωτέας είχε την ατυχία με το διάστρεμμα που υπέστη η Κολλάτου στο ξεκίνημα του αγώνα και στηρίχτηκε στην Ράτζα (17π.).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -7 (42-49) με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά δέχθηκε μόλις τρεις πόντους στην τελευταία περίοδο και ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Βούλας διαθέτει στις τάξεις της την «αφρόκρεμα» των παικτριών της συγκεκριμένης ηλικίας και μπήκε στο τουρνουά ως το μεγάλο φαβορί, σε συνδυασμό και με το πλεονέκτημα που έδινε η διεξαγωγή του στην έδρα της. Ωστόσο, οι «πράσινες» έδειξαν ψυχή και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους, δύο αγωνιστική πριν το τέλος. Συγκεκριμένα, στον Παναθηναϊκό θα αρκεί μία νίκη επί του Αρη, την τελευταία αγωνιστική (8/5), ενώ με 2/2 θα είναι σίγουρα πρωταθλήτριες.

Παναθηναϊκός – Πρωτέας Βούλας 53-52
Διαιτητές: Τσαρούχα, Κωνσταντινόπουλος
Δεκάλεπτα: 14-20, 27-31, 42-49, 53-52
Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Κασδαγλή 1, Βελούδη, Στούπα 5, Φρίμα 7(1), Καββάδα 9(3), Καράντζαλου 4, Σελούλη 2, Εζέτζα 12, Πράπα 13.
Πρωτέας Βούλας (Σόφτσης): Χατζηβασιλείου 6, Καραμπάτσου 2, Κολλάτου 1, Ράτζα 17(1), Καρλάφτη 8(2), Δανδουλάκη 2, Αναστασοπούλου 4, Μυλωνάκη 12(2).

Δείτε στο video του sportshero.gr το καλάθι της νίκης (στο 1:52:20):

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News