Καρπετόπουλος: «Δε θέλει μεταγραφές-βεντέτες ο Γιοβάνοβιτς»

Καρπετόπουλος: «Θα κάνει τον σταυρό του να αντέξει ο Παπαγιάννης»

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη δεύτερη μεταγραφή του για την περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς απέκτησε τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ με τον Αντώνη Καρπετόπουλο να σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις και οδεύει προς την ολοκλήρωση του ρόστερ με το οποίο θα πορευθεί έως το τέλος της σεζόν. Οι πράσινοι μετά τον Τιμοτέους Πούχατς απέκτησαν και τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, προκειμένου να ενισχύσουν τη μεσαία τους γραμμή.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος, αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσον αφορά τις μεταγραφές. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν παίρνει παίκτες-βεντέτες, καθώς δεν επιθυμεί να χαλάσει το κλίμα των αποδυτηρίων.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ήδη την απόκτηση του Πολωνού αριστερού μπακ Πούχατς και χθες έγινε οριστικό πως θα αποκτήσει τον Ούγγρο Λάζλο Κλαϊνχάισλερ, που αγωνίζεται στην Όγιεκ. Στις κινήσεις αυτές βλέπει κανείς την μεθοδολογία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο κόουτς του Παναθηναϊκού προτιμά κυρίως παίκτες από την Ανατολική Ευρώπη αλλά και την Γερμανία. Προφανώς τους θεωρεί πειθαρχημένους και εργατικούς και δεν μοιάζει να θέλει βεντέτες που μπορεί να του αναστατώσουν τα αποδυτήρια. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι στέκεται αποκλειστικά στο πλάνο του: Στην πραγματικότητα κλείνει «τρύπες» που προέκυψαν χωρίς να προσθέτει επιπλέον παίκτες διαφοροποιώντας τον αριθμό των ποδοσφαιριστών στους οποίους θέλει να στηριχτεί. Ο Πούχατς ήρθε στην θέση του άτυχου Γκάνεα και ο Κλαϊνχάισλερ έρχεται για την θέση του Τρουιγέ. Δεν αποκλείεται οι δύο νεοφερμένοι να αποδειχτούν καλύτεροι από τους δύο που τραυματίστηκαν, αυτό ωστόσο που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για παίκτες έτοιμους, που στις προηγούμενες ομάδες τους αγωνίζονταν αρκετά.

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς δεν αποφασίζει με βάση τα «θέλω» των οπαδών: δεν έψαξε αμέσως εξτρέμ, όπως όλοι του ζητούν – προφανώς θα το κάνει στη συνέχεια. Αν αυτό ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, θα πίεζε πιο πολύ για τον Μεξικανό Αντούνα. Ο Ιβάν βλέπει περισσότερο το ρόστερ και λιγότερο τις θέσεις. Ωστόσο νομίζω πως αυτό το ρόστερ πρέπει να ρισκάρει λίγο να το μεγαλώσει – το «ένας φεύγει, ένας έρχεται» το καταλαβαίνω, αλλά ίσως χρειάζεται και κάποιος παραπάνω. Ένας αναπληρωματικός του Ρούμπεν π.χ μου μοιάζει απαραίτητος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News