Ευρωλίγκα: Προς οριστικό «λουκέτο» - Οι σκέψεις για τα συμβόλαια παικτών

euroleague

Μπορεί η Ευρωλίγκα να εξέδωσε ανακοίνωση… ενθουσιασμού μετά την τηλεδιάσκεψη των συλλόγων, κάνοντας λόγο για συνέχιση της διοργάνωσης, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά.

Κι αυτό διότι η συζήτηση στη τηλεδιάσκεψη περιστράφηκε κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα, με τις ομάδες της Euroleague να θέλουν να εφαρμόσουν κοινή γραμμή κι οριζόντια μείωση απέναντι στους αθλητές και τους προπονητές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το sdna.gr, ο λόγος που δεν ανακοινώνεται η διακοπή – και καλά κάνουν – είναι για να κρατήσουν ανοικτό ένα παράθυρο ελπίδας, αλλά στην πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα θα αξιοποιηθεί προκειμένου να βρεθεί λύση στις συζητήσεις που θα υπάρξουν μεταξύ Euroleague και ομάδων με στόχο μια κοινή απόφαση.

Στην τηλεδιάσκεψη, πάντως, μπορεί να μην ειπώθηκε ακριβές νούμερο, αλλά η εκτίμηση είναι ότι η μείωση θα ξεκινά από το 30% του συνολικού συμβολαίου και μπορεί στην καλύτερη για τους παίκτες να φτάσει στο 20%. Από τους 10 μισθούς εν ολίγοις που είχαν συμφωνήσει, θα πάρουν από 7 ως 8.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News