«Τελειώνει» από την Εθνική ο Γκουστάβο Πογιέτ!

«Τελειώνει» από την Εθνική ο Γκουστάβο Πογιέτ!

Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του Γκουστάβο Πογιέτ στον γαλανόλευκο πάγκο μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Γεωργία.

Η Εθνική ομάδα έχασε μία Ιστορική ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από δέκα χρόνια, χάνοντας στα πέναλτι από την Γεωργία στην Τιφλίδα με σκορ 3-2, μετά από ένα στείρο 120λεπτό χωρίς γκολ.

Η αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι παταγώδης, με δεδομένο ότι είχε μπροστά της δύο απολύτως βατούς αντιπάλους για να πετύχει τον στόχο της.

Κι αν κόντρα στο Καζακστάν έκανε και με το παραπάνω το καθήκον της, συντρίβοντάς το με 5-0, στην Τιφλίδα υπέστη μέγα κάζο και κάπως έτσι θα παρακολουθήσει και αυτό το Euro από το… σπίτι της.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της Γαλανόλευκης, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον Γκουστάβο Πογέτ στις τάξεις της Ομοσπονδίας και η παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη.

Ο στόχος εξ αρχής ήταν ένας: η πρόκριση στην τελική φάση του Euro και η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να τον πετύχει, παρότι είχε… στρωμένο δρόμο. Φυσικά κανείς δεν καταλογίζει ευθύνες για τη μη πρόκριση από τον όμιλο, όταν σε αυτόν βρίσκονταν μεγαθήρια όπως η Γαλλία και η Ολλανδία.

Όταν όμως βρίσκεται μπροστά σε μία τέτοια πρόκληση και σε αφήνει εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Γεωργία, τότε η αποτυχία είναι δεδομένη.

Βεβαίως δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς ευθύνες επειδή χάθηκαν τα πέναλτι στην “ρώσικη ρουλέτα”. Πριν από αυτά όμως, είχαμε και 120 λεπτά αγώνα. Και για να κάνει ευκαιρία η Εθνική ομάδα έπρεπε να φτάσει στην παράταση, αφού στην κανονική διάρκεια δεν είχε ούτε μία τελική on target!

Ο Γκουστάβο Πογέτ πίεζε εδώ και καιρό για νέο συμβόλαιο, με την ΕΠΟ ωστόσο να είναι κάθετη, ότι αυτό το θέμα θα ξεκαθάριζε μετά τα μπαράζ του Euro. Εκ του αποτελέσματος, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι δικαιώθηκε για τη στάση της, η ουσία ωστόσο είναι ότι χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία για την Εθνική ομάδα. Τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της.

Πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι το διαζύγιο με τον Ουρουγουανό τεχνικό, που όταν ρωτήθηκε on camera μετά το τέλος του αγώνα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, πέραν του ότι έχει συμβόλαιο για πέντε μέρες ακόμα.

Όσο για τον πιθανό αντικαταστάτη του, δεν μπορεί να γίνει ακόμα κουβέντα, με την επόμενη υποχρέωση της Γαλανόλευκης να είναι τον Ιούνιο, όταν και έχει το προγραμματισμένο σπουδαίο φιλικό κόντρα στη Γερμανία (7/6).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News