Γκάι: «Δέθηκα πολύ με τον Παναθηναϊκό και ήταν δύσκολο να φύγω, πιστεύω ότι θα πάει στο F4»

«Σοκάρει» η μεταγραφή... πόθος του Αταμάν

Ο Κάιλ Γκάι πήρε από το χέρι την Τενερίφη και την οδήγησε στο τελικό του Basketbal Champions League πετυχαίνοντας 34 πόντους στον ημιτελικό με το Περιστέρι.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Εξάστερο ενώ έκανε γνωστούς και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta:

«Παίξαμε δυνατά, αλλά δεν θα χαρακτήριζα το παιχνίδι μας απόλυτα “καθαρό” και στο τέλος κάναμε κάποια λάθη, που λίγο έλλειψε να μας κοστίσουν τη νίκη, οπότε κρατάμε το καλύτερο για τον τελικό! Έπαιξα πολλές φορές με το Περιστέρι, στην προετοιμασία και στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και άλλα τρία παιχνίδια στο BCL, οπότε μου ήταν ένας πολύ οικείος αντίπαλος, γιατί ήξερα την αντιμετώπισή τους. Όμως ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με πολύ άξιο προπονητή. Η νίκη είναι αυτό που κρατάω, έστω κι αν αυτή ήρθε με μένα να σκοράρω πολύ. Αυτό συνέβη γιατί οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου με πιστεύουν και όταν όλοι στην ομάδα έχουν εμπιστοσύνη σε σένα, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν.»

Για το αν είναι παίκτης Euroleague:

«Το BCL είναι μακράν η δεύτερη πιο ποιοτική ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την Euroleague, έχει πολλούς ταλαντούχους και πολύ δυνατές ομάδες. Σε όλη μου την ζωή, έχω ακούσει πολλές φορές ότι δεν μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε έχω μάθει να αποκτώ κίνητρο απ’ όσους δεν με πιστεύουν. Ξέρω καλά μέσα μου, ότι όχι απλά είμαι παίκτης της Euroleague, αλλά ότι ανήκω στο ΝΒΑ. Tο ότι δεν παίζω εκεί τώρα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μου έχει παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Οπότε για την ώρα, θα συνεχίσω να απολαμβάνω το μπάσκετ στην Τενερίφη.»

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν μία δύσκολη και μακριά η διαδρομή μου στην Ελλάδα, αλλά πέρασα υπέροχα στην χώρα σας και ανέπτυξα εξαιρετική σχέση με τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό. Θα είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια! Σήμερα θα γιορτάζαμε τα γενέθλια του Μάριους Γκριγκόνις, οπότε του στέλνω τις ευχές μου. Κρατάω ακόμη επαφή με τα περισσότερα παιδιά γιατί ταιριάξαμε πολύ και γι’ αυτό ήταν δύσκολος ο αποχαιρετισμός. Αλλά ένιωσα ότι πήρα την σωστή απόφαση για να πάω κάπου να παίξω, γιατί είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και δεν ήθελα να περάσω όλον τον χρόνο στον πάγκο. Παρ’ όλο που δεν με πείραζε που δεν έπαιζα, από την στιγμή που κερδίζαμε! Αλλά όταν προέκυψε η ευκαιρία της Τενερίφης, την άρπαξα και να ‘μια στον τελικό του BCL!»

«Όταν έμαθα ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε στο Βελιγράδι με την Μακάμπι, έψαξα να δω τις ημερομηνίες μήπως ταιριάξουν και πάω να τους επισκεφτώ. Δυστυχως, θα τα πούμε τηλεφωνικώς! Είμαι 100% μαζί τους, επικοινωνούμε συχνά, ξέρουν ότι τους αγαπάω και πιστεύω ότι θα πάνε στο Final 4. Αν και έπαιξα λίγο, ήταν η ομάδα με την οποία δέθηκα περισσότερο στην Ευρώπη. Σου ξαναλέω ότι μου ήταν δύσκολο να φύγω, αλλά έπρεπε να είμαι εγωιστής για τον εαυτό μου και να κοιτάξω την οικογένειά μου!»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News