Who is... Kotsiras?

Who is... Kotsiras?

Πολλοί φίλαθλοι μπορεί να μην έχουν πλήρη εικόνα, αλλά ο Κώτσιρας έχει κερδίσει με το… σπαθί του τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Κάποτε, ο Φέργκιουσον είχε ρωτήσει για τον Σεϊταρίδη σε ένα ματς Champions League του Παναθηναίκού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέγοντας την περίφημη ατάκα «Who is Giourkas?». Πολλοί φίλοι του Τριφυλλιού ισχυρίζονται, μέχρι και σήμερα, πως από τον Γιούρκα, έχουν να δουν αξιόπιστο ακραίο μπακ στην ομάδα, Έλληνα ή ξένο.

Στην προκειμένη περίπτωση και έπειτα από μια κάκιστη χρονιά, θα περίμενε κάποιος μεταγραφή επιπέδου… Μαουρίσιο Ίσλα, μιας και τον είδαμε πρόσφατα εν δράσει κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, για να του κάνει «γκελ» ο νέος μπακ της ομάδας. Γιατί αρκετό… Σάντσες παρακολούθησε τον χειμώνα (σημειωτέον, το κασέ τους είναι ίδιο)!

Τώρα, στο άκουσμα του ονόματος του «Κώτσιρα», του έρχεται στο μυαλό ο αοιδός και τα τραγούδια του. Αλλά δεν είναι, έτσι, τα πράγματα και δεν υφίσταται καμία ερώτηση, αλά Σερ Άλεξ τύπου «Who is Kotsiras?». Διότι έχει φροντίσει ο ίδιος να μας συστηθεί πολύ νωρίτερα…

Προέρχεται από 19 (!) συμμετοχές 90 λεπτών (και 23 συνολικά) στην περσινή Superleague (77 την τελευταία τετραετία) με φοβερή παρουσία κόντρα στους «μεγάλους» της κατηγορίας. Πρόκειται για τον πιο αδικημένο ποδοσφαιριστή την εποχή του Φαντ’ Σχιπ στην Εθνική. Και για έναν 28χρονο παίκτη διψασμένο να παίξει επιτέλους σε υψηλότερο επίπεδο (πριν τον Αστέρα ήταν στον Παναρκαδικό).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να μην εκτιμήσει το ελληνικό στοιχείο και να αποτρέψει την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής. Την οποία είχε εγκρίνει για την ΑΕΚ και ο Χιμένεθ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά το, τότε, «ντιλ» χάλασε εν τέλει, λόγω… Βασιλαντωνόπουλου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News