Βοτανικός: Οι 4 λόγοι της αγωγής των «59» - Τι αναφέρεται στις 19 σελίδες

Βοτανικός: «Φωτιά» στο πρότζεκτ - Οι εξελίξεις μετά το μπλόκο των «59»

Τέσσερις λόγους επικαλούνται τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Αθηνών κατά του αποτελέσματος των εκλογών για την Διπλή Ανάπλαση επιχειρώντας να μπλοκάρουν την υλοποίηση του πρότζεκτ Βοτανικός.

Στην 19σέλιδη αγωγή για την ακυρότητα της από 30.3.2022 διαδικασίας της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΟ αναφέρονται τα ακόλουθα, όπως αναφέρει η Livesport:

1. «Μη ύπαρξη απαιτούμενου ποσοστού πλειοψηφίας 2/3 των μελών για τη λήψη της απόφασης. Ο νόμος προβλέπει ότι για τη λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης που αλλάζει εκ θεμελίων το μέλλον την εικόνα την ιστορία τη λειτουργία και το ποιόν των Σωματείων απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των συνολικών μελών του Σωματείου και δεν είναι δυνατό να εννοείται κατι άλλο διότι ο Νόμος προβλέπει ρητώς τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται πλειοψηφία για παράδειγμα των παρόντων μελών της ΠΣ».

2. «Ζήτημα εφαρμογής διαδικασίας επιστολικής ψήφου. Η επιλογή της επιστολικής ψήφου δεν προβλέπεται γενικώς στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων».

3. «Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν καθόλα νόμιμη και επιπλέον αποδεικνύεται το ανυπόστατο της απόφασης της γενικής συνέλευσης».

4. «Επί της στάθμισης των αναγκών: α) Το πνεύμα και το γράμμα του όρου 12.4 του καταστατικού αποσκοπεί στην προστασία της περιουσίας του Σωματείου, β) Θα πρέπει αναλόγως να αξιολογηθούν και οι προς απόκτηση εγκαταστάσεις ειδικά δε όταν η απόκτηση πραγματοποιείται διά μιας μορφής ανταλλαγής δικαιωμάτων».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News