Ubi dubium, ibi libertas!

Ubi dubium, ibi libertas!

Όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία. Συμπτωματικά το ημερολόγιο γράφει «28 Οκτώβρη», γιορτή του ελληνισμού για το ιστορικό «ΟΧΙ», και ο Παναθηναϊκός βιώνει τις δικές του ροκ – σκηνές με τους οπαδούς και τους αρχηγούς της ομάδας να εκτονώνουν με γνώμονα το «καλό» την κατάσταση… κόντρα στον «εκτροχιασμό» του τριετούς πλάνου της διοίκησης. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Πόση υπομονή να κάνουν πια οι φίλοι του Παναθηναϊκού… που περίμεναν μια τριετία τον σύλλογο να άρει τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό και που ήλπιζαν σε ένα μέλλον με φόντο τα «αστέρια». Το όνειρο έμοιαζε πιο κοντινό από το αναμενόμενο, αφού το τριετές πλάνο της διοίκησης απέκτησε στην πορεία, γερές βάσεις. Ο Δώνης «έσβησε» το μεγαλύτερο μέρος της αναμονής με το καλό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που το χρέος έπεφτε (και συνεχίζει να… πέφτει) κατακόρυφα. Το καλοκαίρι του 2020, όμως, ήρθαν τα πάνω – κάτω…

Αυτά που επακολούθησαν μετά το τελευταίο «Χ» στο ΟΑΚΑ με το Βόλο, ήταν η φυσική συνέπεια ενός επίπονου αγώνα που τείνει να μετατραπεί σε… αγώνα για το τίποτα. Τι εννοώ; Κίνδυνος για νέα… έξοδο από την Ευρώπη, που θα επιφέρει μεγαλύτερη – ακόμη – απογοήτευση, διότι θα προέρχεται αυτή τη φορά καθαρά μέσα από το χορτάρι. Και νέες σπατάλες σε συμβόλαια παικτών, οι οποίοι είναι άφαντοι, ακόμη κι μετά την… παρέλαση!

Ο Γιάννης Αλαφούζος – αποδεδειγμένα – δεν είναι ο ιδιοκτήτης που θα… πατήσει το πόδι του στο Κορωπί και άπαντες θα φωνάξουν «παρόν». Ούτε ο Μπόλονι, όντας απλά… περαστικός μπροστά στις τόσες «φουρτούνες» που έχει περάσει ο σύλλογος, μπορεί να κάνει το «ηλεκτροσόκ» που απαιτείται.

Γι’αυτό, συνέβησαν δυο «θερμά» γεγονότα τις τελευταίες μέρες που δεν προκάλεσαν έκπληξη. Αρχικά, οι έντονες κουβέντες… αγωνιστικής αγανάκτησης από τους Κουρμπέλη και Διούδη προς τους συμπαίκτες τους και η δεύτερη από τους οπαδούς με την ειρηνική τους επίσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ.

Δυστυχώς, με αυτά ασχολούμαστε στον πλανήτη «Παναθηναϊκός» εν έτη 2020, τη στιγμή που οι άλλοι τρεις «μεγάλοι» παίζουν «μπάλα» αυτήν την εβδομάδα στο «Ντραγκάο», στην Γρανάδα και κόντρα σε μία από τις τελευταίες πρωταθλήτριες Αγγλίας…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News