Το… στύψιμο του ΠΑΟΚ και η βαρύτερη φανέλα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-1 (Highlights/vid)

Ο ΠΑΟΚ φθίνει καιρό τώρα κι η φθορά του είναι αποτέλεσμα έλλειψης ενέργειας: κάποιες βασικές μονάδες του παίζουν ασταμάτητα από το καλοκαίρι.

Το ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς είναι καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό. Αν πάρεις αποτέλεσμα δείχνεις σε όλους ότι έχεις πια συνέλθει και με 1-2 κινήσεις τον Ιανουάριο θα μπορέσεις να αντεπιτεθείς για να ρεφάρεις τους αδικαιολόγητα χαμένους πόντους του ξεκινήματος. Στο ντέρμπι του «Βικελίδης» ο Ακης Μάντζιος με το που προηγήθηκε οχύρωσε καλά τον Άρη, κοιτάζοντας να εξουδετερώσει τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του αντιπάλου, ειδικά τον Χρήστο Τζόλη που κάνει ήδη διαφορά.

Ο μικρός παίζει στη διάρκεια του ματς σε τρεις θέσεις (σαν κυνηγός, σαν δεκάρι και σαν εξτρέμ) συνεπώς ο Λάζλο Μπόλονι πρέπει να μοιράσει το μαρκάρισμά του σε παίκτες που κατά περίσταση δεν πρέπει να τον χάνουν, σκοπός θα είναι να μην έχει χώρο να ξεκινήσει τη μπούκα και να πρέπει πάντα να ντριμπλάρει για να απαλλαγεί από τον πρώτο παίκτη που θα πηγαίνει πάνω του.

Αν το πετύχεις αυτό την Κυριακή θα έχεις απενεργοποιήσει το μεγάλο όπλο του αντιπάλου που μάλλον θα έπρεπε να ανησυχεί βλέποντας έναν έφηβο να έχει μεγαλώσει τόσο ως μέγεθος που ήδη οι συμπαίκτες του κινούνται γύρω του. Γεγονός κολακευτικό για τον πιτσιρικά, αλλά όχι καλό σημάδι για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία έχει κι άλλους πονοκεφάλους, την έλλειψη εκρηκτικότητας που οφείλεται στα πολλά ματς που ο προσεχής αντίπαλος κουβαλάει.

Το …στύψιμο που έχει προηγηθεί από τους προκριματικούς γύρους και τους ομίλους του Γιουρόπα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ουρουγουανού, όσο ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει να βρίσκει άκρη με τα τρεξίματα των δικών του.

Οσο ο Τζόλης έκανε τα μαγικά του μέχρι σήμερα δημιουργώντας πολλές φάσεις από το τίποτα με την ικανότητα του στα μετωπικά μπασίματα, τα προβλήματα όλων κρύβονταν πίσω από ανέμελες νίκες στο πρωτάθλημα Ελλάδας όπου οι μικρομεσαίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδοθούν αν μείνουν πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ βαριά φανέλα, η Τούμπα θα είναι άδεια κι αν ο φιλοξενούμενος βγάλει την ένταση που είδαμε με την ΑΕΚ δεν θα είναι και απιθανό τον ΠΑΟΚ να τον κάνει μια χαψιά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News