Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μακέντα

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μακέντα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της ανανέωσης του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Ποιο το παρασκήνιο.

Ο «Κίκο» αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο… μαύρο καλοκαίρι του συλλόγου, που είχε το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μόλις μία μεταγραφή ξένου.

Τη διετία στον Παναθηναϊκό ο Μακέντα ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του συλλόγου και στα δύο πρωταθλήματα με 11 και 15 γκολ αντίστοιχα. Τα περισσότερα στην καριέρα του σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Ο Ιταλός επιθετικός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ήταν η συμπάθεια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, πήρε τη λάθος απόφαση να παίξει στην Σαμπντόρια, αντί για την Έβερτον (που του πρότεινε ο θρυλικός προπονητής), ακολούθησαν οι τραυματισμοί και… έφτασε εδώ που έφτασε.

Από τον Παναθηναϊκό δύσκολα θα έφευγε εξ’αρχής, αν δεν «έσκαγε» κάποια πρόταση από τα κορυφαία πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία). Και έτσι έγινε.

Το οικονομικό κομμάτι δεν ήταν προτεραιότητα για τον «Κίκο». Τον ένοιαζε και τον… νοιάζει να νιώθει καλά ποδοσφαιρικά. Το περιβάλλον του Παναθηναϊκού είναι το κατάλληλο για εκείνον.

Αυτά από την πλευρά του Μακέντα. Κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Έγινε συζήτηση επί Δώνη το θέμα Μακέντα. Όταν έγινε μια διερευνητική επαφή, ο ποδοσφαιριστής σκεφτόταν να εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις με κάποια μεταγραφή σε προηγμένο πρωτάθλημα (όπως επισημάνθηκε στις προηγούμενες παραγράφους).

Οι πράσινοι είχαν το δίλημμα να τον πουλήσουν, ή να τον ανανεώσουν (καθώς το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2021). Όσο έβλεπαν τον Μακέντα διστακτικό και σκεπτικό, επικρατούσε η λογική της πρώτης επιλογής.

Καμία ομάδα δεν κάλυψε το 1 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως «βάση» ο Παναθηναϊκός. Και από την άλλη, ο Μακέντα δεν πίεσε ποτέ και κανέναν από την ομάδα να τον αφήσει ελεύθερο. Τότε, ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η ανανέωση του «Μακέ» μέχρι το 2023 αφήνει και τις δύο πλευρές ευχαριστημένες. Τόσο ο Πογιάτος, όσο και ο Ρόκα αναγνωρίζουν την κλάση του Ιταλού φορ και άπαντες τρίβουν τας χείρας τους για το επιθετικό δίδυμο που θα δημιουργήσει με τον Καρλίτος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News