Τα μικρά «μυστικά» της νέας Λεωφόρου! (pics)

Τα μικρά «μυστικά» της νέας Λεωφόρου! (pics)

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον «αφρό» το τεράστιο πρότζεκτ ανάπλασης του γηπέδου της Λεωφόρου, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επεδίωξαν να δώσουν προς τα έξω όλες τις λεπτομέρειες του πλάνου ανακαίνισης, ούτως ώστε οι φίλοι του «τριφυλλιού» να γνωρίζουν αναλυτικά, το πώς θα διαμορφωθεί έως το καλοκαίρι του 2017, το ιστορικό «σπίτι» του συλλόγου.

Χθες, στην «πρεμιέρα» της νέας ιστοσελίδας για την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης» (www.nealeoforos.gr) οι «πράσινοι» αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα μεταμορφωθεί το γήπεδο της ομάδας, παρουσιάζοντας όλα τα μικρά (μα άκρως σημαντικά) «μυστικά» του πρότζεκτ.

[ads2]

Ας τα δούμε αναλυτικά:

-Η πρώτη κερκίδα που θα φτιαχτεί πάνω απ’ την Τσόχα (θύρες 9-10-11) στην α’ φάση των έργων (καλοκαίρι 2016) θα είναι χωρητικότητας 2.200 θέσεων. Η πρόσβαση θα γίνεται από νέες εισόδους από τα άκρα του γηπέδου. Στις υπάρχουσες κερκίδες θα έχουν νέα καθίσματα, θα γίνει νέα μόνωση, ενώ σε κάθε θύρα θα ανανεωθούν οι τουαλέτες . Ιδιαίτερη πρόβλεψη θα γίνει για θέσεις ΑμεΑ.

-Στις 14 ολοκαίνουργιες σύγχρονες σουίτες πάνω απ’ τις θύρες 2, 3, 4, η πρόσβαση θα γίνεται από ανεξάρτητους ανελκυστήρες απευθείας από τη Λ. Αλεξάνδρας.

-Αρχικά θα φτιαχτούν δύο πύργοι τριών επιπέδων στο πίσω τμήμα των θυρών 8, 12. Στον 1ο όροφο θα εξυπηρετούν τους θεατές των θυρών. Στο 2ο και 3ο όροφο θα διαμορφωθούν σουίτες χωρητικότητας 20 ατόμων η κάθε μια. Η είσοδος στις σουίτες θα γίνεται με ανελκυστήρες από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενώ θα γίνουν αντίστοιχα έργα σε καθίσματα, τουαλέτες και θέσεις ΑμεΑ.

 

 
Τα μικρά «μυστικά» της νέας Λεωφόρου!

 

-Εσωτερικοί χώροι: Τα αποδυτήρια, το ιατρείο και τα γραφεία διαιτητών και παρατηρητή θα αναμορφωθούν για να γίνουν πιο λειτουργικά και πιο σύγχρονα.

-Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση του γηπέδου με σταδιακή τοποθέτηση νέων καθισμάτων, κιγκλιδωμάτων, ανακαίνιση των τουαλετών και των μπαρ.

Στη β’ φάση των έργων (καλοκαίρι 2017):

-Θα κατασκευαστεί μια νέα κερκίδα κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας χωρητικότητας 2.600 θεατών.

-Δύο πύργοι τριών επιπέδων στο πίσω τμήμα των σημερινών θυρών 1, 5, αντίστοιχοι με τους πύργους στις θύρες 8 και 12.

-Πάνω από τη θύρα 7 και κατά μήκος 50 μέτρων προβλέπεται η δημιουργία πολυχώρου 500 τ.μ. που θα περιλαμβάνει το μουσείο της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ένα εστιατόριο/καφέ με θέα σε ολόκληρη την πόλη, που θα λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων και, τέλος, το Κέντρο Τύπου στους αγώνες της ομάδας.

-Σταδιακά θα υπάρξει απόλυτη αλλαγή στον φωτισμό της Λεωφόρου κατά τα σύγχρονα πρότυπα. Οι πυλώνες θα αντικατασταθούν από προβολείς που θα τοποθετηθούν πάνω στα νέα στέγαστρα.

-Εξωτερικά το γήπεδο θα καλυφθεί με ελαφρύ διαμπερές μεταλλικό κέλυφος, που θα λειτουργεί ως καμβάς, παίζοντας άλλοτε με το φυσικό και άλλοτε με το τεχνητό φως που θα φωτίζει το κτίριο με τα χρώματα του συλλόγου.

 

 
Τα μικρά «μυστικά» της νέας Λεωφόρου!

goal news

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News