Τα λέμε το Σάββατο!

Τα λέμε το Σάββατο!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μετά από 2 μήνες, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε μετά από 2,5 μήνες στο πιο αδιάφορο ματς της σεζόν και οι δύο ομάδες θα πάνε για all in το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. «Δώρα» τα δύο γκολ στον ΠΑΟΚ, σκόραραν οι Σβαμπ και Άκπομ. Τελείωσε με 10 το Τριφύλλι λόγω της αποβολής του Μακέντα.

Ο Μπίσεσβαρ ολοκλήρωσε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με μακρινό σουτ που έπεσε και μπλόκαρε ο Διούδης στο 2ο λεπτό. Στο 11ο λεπτό ο Έλληνας γκολκίπερ που είχε να αγωνιστεί από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με την ΑΕΚ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Άκπομ. Με την τρίτη ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Ίνγκασον να στρώνει στον Σβαμπ για το 1-0 με τον Διούδη να μην αποφασίζει αν θα κάνει έξοδο ή όχι, την ώρα που οι αμυντικοί αδράνησαν και δεν απομάκρυναν την μπάλα.




Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πάρει κατοχή στο παιχνίδι και ο «Δικέφαλος» συνέχισε την πολιορκία στην πράσινη περιοχή. Ο Άκπομ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 21ο λεπτό με προβολή έπειτα από απόκρουση του Διούδη, προλαβαίνοντας τον Κουρμπέλη. Στο 35ο λεπτό ο Σένκεφελντ έσωσε τον Παναθηναϊκό από ένα σίγουρο γκολ.

Στο 40ο λεπτό οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους τελική με τον Γκατσίνοβιτς να στέλνει την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βιτάλ έπιασε ένα σουτ από καλό σημείο για να μειώσει ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη.




Στη μια ώρα αγώνα, ο Σένκεφελντ αποχώρησε για τη θέση του Πούγγουρα, ενώ ο Γκατσίνοβιτς άφησε τη θέση του στον Βαγιαννίδη. Ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία αμέσως μετά τις αλλαγές με τον Καρλίτος να στρώνει στον Αλεξανδρόπουλο, αλλά ο Πασχαλάκης πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα πριν εκτελέσει ο νεαρός χαφ. Στο άλλο μισό του γηπέδου, ο Βαγιαννίδης έκοψε τετ α τετ του Ολιβέιρα με εντυπωσιακό τάκλιν.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μακέντα στο 86ο λεπτό με τον Ιταλό να μη δίνει εν τέλει αρκετό φάλτσο στην μπάλα για να τη στείλει στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη.Στο 88′ ο Βαγιαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής από μπαλιά του Αλεξανδρόπουλου, όμως, εκείνος δε σημάδεψε εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Καρλίτος έκανε ακόμη μια τελική δίχως στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Μακέντα πήρε 2η κίτρινη κάρτα, κόκκινη και θα χάσει τον τελικό του Σαββάτου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σβαμπ Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Γκατσίνοβιτς, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News