Συμβόλαιο μιας ημέρας!

Βαλένθια - Παναθηναϊκός Live Streaming

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποτελεί έναν από τους πιο «δύσκολους» αθλητικούς οργανισμούς (αν όχι τον πιο δύσκολο) στην Ελλάδα, φυσιολογικό για μια ομάδα με 6 ευρωπαϊκά τρόπαια, 1 Διηπειρωτικό και 60 εγχώριους τίτλους.

Πώς να μην υπάρχουν απαιτήσεις ακόμα και σε σεζόν που δεν θυμίζει σε τίποτα τις περασμένες όπου η παρουσία κάποιου Γιαννακόπουλου εγγυούνταν ευημερία και σιγουριά; Υπό αυτό το πρίσμα όσο κι αν οι μαζεμένες εντός έδρας ήττες δεν είναι συνηθισμένες σε αυτό τον οργανισμό, ο κόσμος καταλαβαίνει και χειροκροτεί την μαχητικότητα.

Η ατάκα που μας εντυπώνεται στο μυαλό βλέποντας την ομάδα δεν είναι άλλη από εκείνη με την οποία μας συστήθηκε ο υπηρεσιακός (τότε) κόουτς στον αγώνα της 28ης Δεκεμβρίου του 2018 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ολοι μας πρέπει να παίζουμε σαν να έχουμε συμβόλαιο μιας ημέρας»!

Τάδε έφη μετά από μια συγκινητική εμφάνιση που έφερνε τον προβληματικό Παναθηναϊκό εκείνων των ημερών (προερχόμενο από συντριβή στο ΣΕΦ και απομάκρυνση Πεδουλάκη) μια ανάσα από τη νίκη στην έδρα των πανίσχυρων Μοσχοβιτών κι ενώ πριν το τζάμπολ όλοι μιλούσαν για…τριαντάρες. Ο Παναθηναϊκός φέτος εχει το μικρότερο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας του κι ένα από τα μικρότερα της Ευρωλίγκας, δεν έχει στο πλευρό του τον «φύλακα άγγελο» του όλα αυτά τα χρόνια, τον κόσμο του.

Με άδειο ΟΑΚΑ η ομάδα έχει άλλο ένα ντεζαβαντάζ μιας και το τριφύλλι είναι από τις πρώτες ομάδες που επηρεάζεται αρνητικά από την ενέργεια και την ώθηση που ΔΕΝ δίνουν οι κερκίδες, σημειώστε ότι αυτός ο παράγων έχει άμεση εξάρτηση στο οικονομικό μέρος καθώς ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες (μαζί με τη Ζαλγκίρις και τη Μάκαμπι) που τα έσοδα από τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε μεγάλο ποσοστό των εσοδών (35-40% αναλογα με τα ματς και την κρισιμότητα τους). Επομένως λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η ομάδα θα λειτουργήσει φέτος με τη διαχείριση των εσόδων της για τον Παναθηναϊκό είναι κατόρθωμα που δείχνει τόσο ανταγωνιστικό πρόσωπο με καθαρό μπάτζετ 4-5 εκατ ευρώ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News