Στοίχημα το «πάντρεμα» των γκαρντ

Στοίχημα το «πάντρεμα» των γκαρντ

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία το κρίσιμο καλοκαίρι που οδήγησε στη φυγή του Βασίλη Σπανούλη ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε πει: «Όσο υπάρχει ο Διαμαντίδης η μπάλα θα είναι στα χέρια του».

Σε μια νεότερη εκδοχή εκείνη η ατάκα αντικαταστάθηκε με το «όσο υπάρχει ο Καλάθης η μπάλα θα είναι στα χέρια του».

Κανείς λογικός ή …παράλογος προπονητής δεν θα μπορούσε μέχρι πέρσι να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του κορυφαίου πασέρ και δημιουργού στην Ευρωλίγκα. Βέβαια με το Νικ στο κουμάντο έλειπε το αξιόπιστο σουτ, στα ντέρμπι όλοι οι προπονητές έμοιαζαν να φωνάζουν σε όλους τους τόνους: «Αν είναι να χάσω, ας χάσω από το σουτ του Καλάθη».

Φέτος το έργο άλλαξε, μπορεί ο Γιώργος Βόβορας να μην έχει στο γήπεδο ένα τόσο κλασάτο πόιντ γκαρντ σαν το Νικ αλλά ο ερχομός του Μακ σε συνδυασμό με την ύπαρξη των πολυεργαλείων Σαντ Ρος-Μποχωρίδη δύναται να δώσει στον Παναθηναϊκό λειτουργικότητα. Εδώ τίθεται ένα καίριο ερωτηματικό: Ο Κουβανός δεν είναι μαθημένος να σουτάρει βγαίνοντας από σκριν, ούτε δημιουργώντας τα σουτ με τη μπάλα στα χέρια.

Ως γνωστόν το μπάσκετ παίζεται με μια μπάλα κι αυτή καλείται να βρει τρόπο να μοιράσει ο Βόβορας. Ο Μποχωρίδης κι ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ είναι πιο πειθαρχημένοι άμα τους ζητηθεί να κατεβάζουν μπάλα συγκριτικά με τον Μακ του οποίου το DNA δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα διστάσει να σουτάρει κάτω από οποιαδήποτε αμυντική συνθήκη! Πολύ περισσότερο όταν θα αισθάνεται ότι δεν θα έχει μαζεμένες ευκαιρίες. Το πάντρεμα αυτών των παικτών που θεωρητικά αλληλοσυμπληρώνονται αλλά πρακτικά είναι ετερόκλητοι είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του προπονητή.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News