Ποσότητα κι όχι ποιότητα!

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μακάρι να μπει κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στην εξίσωση σύντομα, ώστε το οπλοστάσιο στην περιφέρεια να αποκτήσει ακόμα ένα σημείο αναφοράς παρότι ο προπονητής θέλει η ωρίμανση του παίκτη να επέλθει μέσα από συμμετοχές στη Basket League.

Φέτος το κλαμπ επένδυσε στην ποσότητα κι όχι στην ποιότητα. Είδαμε και πέρσι τι έγινε στο κάτω-κάτω με Τζόνσον, Καλάθη, Φριντέτ να κοστίζουν κοντά…5.000.000 ευρώ ετησίως! Ο Παναθηναϊκός είχε μεν παίκτες για να φτάσει εύκολα τους 100 πόντους, αλλά στην Ευρωλίγκα παρουσίασε αμυντικά κενά, τα οποία φαίνονταν μεγαλύτερα όταν αντιμετώπιζε ομάδες με μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο από αυτόν.

Σε μπάσκετ των 100 πόντων, μπορεί να νικήσεις δύο φορές, αλλά οκτώ στις 10 θα χάσεις, όταν έχεις απέναντί σου ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να παίξει άμυνα στην περιφέρεια, δεν είχε τα κορμιά και την ποσότητα των γκαρντ για να καλύψει «τρύπες». Ολοι οι αντίπαλοι εκμεταλλεύονταν τα μις ματς, όλοι αντιλαμβάνονταν πως ο Εξάστερος δεν είχε την ποσότητα που απαιτείται κι έβρισκαν τρόπο να «χτυπούν» την αδυναμία.

Ο πρωταθλητής στερούνταν έναν παίκτη με τα προσόντα του Σαντ Ρος, παίκτη που θα μάρκαρε από το «1» έως το «5» και που μπορούσε να πιέσει τον αντίπαλο από τη μία άκρη του παρκέ στην άλλη. Προφανώς ο Παναθηναϊκός πίστευε ότι με την προσθήκη του Τζόνσον θα κρατούσε κάποια από τα στοιχεία του Θανάση Αντετοκούνμπο και ταυτόχρονα θα πρόσφερε μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση, ωστόσο ο Αμερικανός ήταν άφαντος με αποτέλεσμα το κενό στην περιφερειακή άμυνα να φαίνεται μεγαλύτερο αν συνυπολογίσουμε την ανυπαρξία Παππά, Ράουτινς, Φριντέτ.

Τρίτον, ο Παναθηναϊκός είχε δεδομένη αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ και στην ουσία ό,τι δεν δέχονταν στο πρώτο σουτ του αντιπάλου, το δεχόταν ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ. Σε όλα φέτος βλέπουμε βελτίτωση, χωρίς το ρόστερ να βρίθει παικταράδων, εκεί είναι η καπατσοσύνη του προπονητή.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News