Πολλά... ρίχτερ στο ΟΑΚΑ, ο «Εξάστερος» πάτησε την Εφές!

Πολλά... ρίχτερ στο ΟΑΚΑ, ο «Εξάστερος» πάτησε την Εφές!

Αυτός ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Πραγματικό σεισμό έκανε στο ΟΑΚΑ ο «Εξάστερος» που υπέταξε για 2η φορά σε περίπου 1,5 μήνα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές (95-69) με εκκωφαντικό τρόπο και… όργια Μέικον. Στο «2-4» το Τριφύλλι, υποδέχεται τη Βιλερμπάν σε δύο μέρες.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης και έφθασε από νωρίς τη διαφορά στο +14 (22-8) σηκώνοντας όρθιους τους φίλους της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Σαντ Ρος έβαλε οκτώ γρήγορους πόντους και στην πορεία, «ανέβηκε» ο Μέικον με 100% στην πρώτη περίοδο (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα).

Το Τριφύλλι έβγαλε ενέργεια, άμυνες και εμπόδισε καθολικά την Εφές να κάνει πράγματα στην επίθεση. Θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα το δεκάλεπτο με τους Τούρκους να βρίσκουν από το πουθενά πέντε πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο… εκατό ξεκίνησαν και τη β’ περίοδο οι «πράσινοι» που βρέθηκαν στο 16′ στο +19 από την Εφές (42-23) με τρίποντο του Μέικον. Οι Τούρκοι αντιστάθηκαν στην παλίρροια που σήκωσε ο Αμερικανός και «ψαλίδισαν» το σκορ στους 15 με τον Πρίφτη να καλεί τάιμ άουτ. Ο Μέικον ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 5/5 τρίποντα και 21 πόντους (ρεκόρ καριέρα) και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 52-35.

Η ομάδα του Αταμάν επέστρεψε στο παρκέ με ένα γρήγορο 0-6 από τη διακοπή του ημιχρόνου, όμως, ο Μέικον σταμάτησε το μικρό σερί των Τούρκων με το 6ο του τρίποντο. Στο 25′ ο Αταμάν αποβλήθηκε και ο Μέικον συνέχισε το βιολί του φτάνοντας τους 31 πόντους με 8/10 τρίποντα. Οι «πράσινοι» έφθασαν αισίως στο 78-55 με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Παρά το ευρύ σκορ οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και κρατήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τους Τούρκους (85-65 στο 35′). Ο Νέντοβιτς προσέφερε μερικούς πολύτιμους πόντους, ενώ ένα alley oop κάρφωμα του Παπαγιάννη σε συνεργασία με τον Μέικον, έδωσε προβάδισμα 22 πόντων. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πρίφτης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Μποχωρίδη και Κασελάκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 52-35, 78-55, 95-69

Δείτε παρακάτω τους πόντους των παικτών του Παναθηναϊκού

Πολλά... ρίχτερ στο ΟΑΚΑ, ο «Εξάστερος» πάτησε την Εφές!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News