Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ανατροπή με ισοπαλία - Ποιος παίρνει τελικά το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ανατροπή με ισοπαλία - Ποιος παίρνει τελικά το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σ’ ένα ματς που θα κρίνει εν πολλοίς τον φετινό πρωταθλητή στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ (20:00) την ΑΕΚ σ’ ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν, καθώς το αποτέλεσμά του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες με 75 βαθμούς και πηγαίνουν χεράκι-χεράκι.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μάχη είναι τεράστια και οι διαφορές των ομάδων πολύ μικρές με αποτέλεσμα ο φετινός τίτλος να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Παρ’ όλα αυτά το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μπορεί να μην έχει νικητή κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό μετέπειτα οι δύο ομάδες να τερματίσουν στο πρωτάθλημα ούσες ισόβαθμες.

Σ’ αυτή την περίπτωση τα κριτήρια, για να βγει ο πρωταθλητής βάσει κανονισμού είναι πολύ συγκεκριμένα και υπάρχει απάντηση στο «ποιος θα πάρει τον τίτλο σε περίπτωση ισοβαθμίας».

Πιο αναλυτικά αν φτάσουμε σε αυτό το σενάριο, τότε αρχικά θα υπολογιστούν τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας.

Αν αυτό το κριτήριο δε βγάζει πρωταθλητή, τότε το επόμενο κριτήριο θα είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Σε περίπτωση που ούτε από εδώ βρεθεί λύση, τότε το πρωτάθλημα θα το σηκώσει η ομάδα που είχε την καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια.

Αυτό σημαίνει πως σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι και θα κατάφερει, έστω και σε ισοβαθμία να σηκώσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά οι κανονισμοί σε περίπτωση ισοβαθμίας:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Η τωρινή βαθμολογία των playoffs:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ανατροπή με ισοπαλία - Ποιος παίρνει τελικά το πρωτάθλημα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News