Μεγγλίδης: «Μπορεί ο Ολυμπιακός να γίνει ρυθμιστής του τίτλου»

Μεγγλίδης: «Μπορεί ο Ολυμπιακός να γίνει ρυθμιστής του τίτλου»

Ο Χρήστος Μεγγλίδης αναφέρει μέσω της εφημερίδας «ΦΩΣ» πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή του τίτλου.

Μπορεί άπαντες να στρέφουν τα βλέμματά τους στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Χρήστο Μεγγλίδη, το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται καθαρά απ’ αυτό το ματς.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τίτλου θα παίξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ν’ αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» αλλά και τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι με βάσει και τα αποτελέσματα των δύο διεκδικητών απέναντι στον Ολυμπιακό, τότε τα πάντα μπορεί να διαμορφωθούν εντελώς διαφορετικά για την κατάκτηση του τίτλου ακόμα κι αν κάποια ομάδα επικρατήσει σήμερα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα «ΦΩΣ»:

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όποιος νικήσει απόψε στο ντέρμπι της Λεωφόρου θα στεφθεί αυτομάτως πρωταθλητής, μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Αφήστε το ενδεχόμενο ισοπαλίας, στο όπιο ο μεν Παναθηναϊκός διατηρεί το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Ακόμη και αν νικήσουν οι «πράσινοι», έχοντας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την ΑΕΚ, ασφαλώς θα πρέπει να μην έχουν απώλειες ούτε την ερχόμενη Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο τότε αμέσως με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Η δε ΑΕΚ, στην περίπτωση που πάρει τρίποντο σήμερα, θα έχει μπροστά της τον Ολυμπιακό, που μπορεί να είναι στα χειρότερα του, αλλά κάθε άλλο παρά απλό θα είναι να ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όποια «καυτή» ατμόσφαιρα δημιουργηθεί σε αυτό το ντέρμπι και όποια διαφορά δυναμικότητα και ψυχολογίας σαφώς υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ειδικά στο ενδεχόμενο ισοπαλίας στη Λεωφόρο σε λίγες ώρες, ο Ολυμπιακός θα γίνει ο ρυθμιστής του τίτλου. Δεν είναι κάτι που «τιμά» προφανώς τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μία πραγματικότητα που θα πρέπει ν έχουν καλά στο μυαλό τους οι αντίπαλοι του αποψινού ντέρμπι τίτλου στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Και ο Ολυμπιακός, όσο απογοητευμένος κι αν είναι, όσο κι αν δεν θα έχει κόσμο στο Φάληρο την άλλη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό μπορεί αναμφίβολα να κόψει βαθμούς ή να νικήσει τους δύο διεκδικητές. Και φυσικά μην ακούτε παραμύθια ότι έχει προτιμήσεις ο Ολυμπιακός για τον φετινό πρωταθλητή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News