ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του στην «ΚΟΛΑΣΗ» του ΟΑΚΑ, ο νόμος της έδρας υπερίσχυσε στα GAME 5 της Ευρωλίγκα και έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για το FINAL 4 του Βερολίνου!

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή πίεση και στις δύο ομάδες. Ο ΝτιΜπαρτολομέο ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της βραδιάς, ο Σλούκας μάζεψε τη ζημιά με προσωπική ενέργεια (4-5). Ο Μπράουν με σουτ μέσης απόστασης πήγε τη Μακάμπι στο +5 (4-9).

Ο Παπαπέτρου μείωσε στον πόντο με μακρινό σουτ, δεν βγήκε στη συνέχεια η άμυνα στον Νίμπο (8-11). Ναν και Γκραντ έδωσαν συνέχεια στην επίθεση του Παναθηναϊκού από τα 6,75 και αντιστάθηκαν στους φιλοξενούμενους που βρήκαν ρυθμό στην επίθεση (14-18).

Ο Χουάντσο επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το Game 1 και βρήκε καλάθι στην πρώτη του προσπάθεια (16-20). Ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και έφερε την απόσταση στο καλάθι με λέι απ (19-21), αστόχησε στο τελευταίο σουτ του α’ δεκαλέπτου για το προσπέρασμα. Ο Ναν με τρίποντο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, ο Μλατ προστέθηκε στους σκόρερς στην επόμενη φάση (22-24).

Από τη γραμμή των βολών ο Χουάντσο ισοφάρισε στους 24. Οι διαιτητές τιμώρησαν τη Μακάμπι με τεχνική ποινή. Δια χειρός Ναν ο Παναθηναϊκός απέκτησε και πάλι το προβάδισμα (29-28). Ο Σλούκας «ανέβηκε» στους 8 πόντους με νέο τρίποντο και ξεσήκωσε την εξέδρα (32-30).

Ο Νίμπο έγινε ο πρώτος διψήφιος στο παιχνίδι, ο Σλούκας έφερε το ματς πάλι σε ισορροπία (34-34). Ο Λεσόρ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, όμως, οι πράσινοι πήραν το ριμπάουντ και ο Παπαπέτρου «απάντησε» στο 5-0 της Μακάμπι (39-39). Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ναν δεν κατάφερε να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια (41-41).

Οι παίκτες του Κάτας επανάκτησαν το προβάδισμα με τρίποντο του Κόλσον (43-46), ο Αταμάν δικαιώθηκε σε challenge για αντι-αθλητικό φάουλ στον Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αστόχησε στις δύο βολές και πάλι, ο Ναν όμως, στην μπόνους κατοχή εξαπέλυσε τρίποντο (46-46). Ο Ναν μοίρασε και τάπα στην άμυνα. Ο Σλούκας και ο ΝτιΜπαρτολομέο αντάλλαξαν τρίποντα για το 49-49.

Ο Λεσόρ οδηγήθηκε απαρηγόρητος στον πάγκο με 2/12 βολές με το ΟΑΚΑ να φωνάζει δυνατά «Ματίας, Ματίας». Με Ναν και Χουάντσο το Τριφύλλι πήγε σε νέο ισόπαλο αποτέλεσμα (56-56). Ο Αντετοκούνμπο ευστόχησε σε δύο βολές σε τέσσερις προσπάθειες (58-56). Ο Καλαϊτζάκης μπήκε με φόρα στο 4ο δεκάλεπτο και διαμόρφωσε το σκορ στο 60-56.

Οι διαιτητές τιμώρησαν τον ΝτιΜπαρτολομέο με τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Ο Ναν με νέο τρίποντο έγινε ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +8 (64-56). Ο Μπράουν έδωσε μια μικρή ανάσα στη Μακάμπι. Ο Κάτας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, Ναν και Μήτογλου έκαναν το 3/3 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (67-58). Ο Μήτογλου πήρε κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά.

Ο Μπράουν με δύο τρίποντα αρνήθηκε να χάσει για λογαριασμό της Μακάμπι πάνω στην καυτή επίθεση του Ναν (73-67). Ο Λεσόρ πήρε τεράστιας σημασίας ριμπάουντ και έβαλε το καλάθι για το 75-67. Ο Ναν στους 26 πόντους έστειλε… στο διάστημα τους οπαδούς του Τριφυλλιού (81-69). Το παιχνίδι έληξε 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Π. Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ, Γουέμπ, Μπράουν, Μένκο, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr