Περέα: "Μου είπε ωραία πράγματα ο Δώνης για να έρθω"

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2: Οι δηλώσεις Περέα μετά το ματς

Για την πορεία του έως τώρα αλλά και την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό του μέχρι τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Χουάν Χοσέ Περέα.

Αναλυτικά όσα είπε ο 19χρονος στράικερ στην ιστοσελίδα «Golombianos.com»:

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Το να ασχοληθώ με τον αθλητισμό το οφείλω στην οικογένειά μου, που ήταν μία πολύ αθλητική οικογένεια. Ο παππούς είχε μία σχολή ποδοσφαίρου και πήγα εκεί όταν ήμουν πέντε χρονών. Μέχρι τα 15 έμεινα στην Κολομβία και στην συνέχεια υπέγραψα στην Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Έμεινα τρία χρόνια, ακολούθησε η Πόρτο, εκεί όπου έκανα την πρώτη μου επίσημη σεζόν στην Ευρώπη».

Γιατί δεν έκανες ντεμπούτο στην Αυστρία;

«Δεν επιτρεπόταν βάσει κανονισμών, ως ξένος παίκτης κάτω των 18 να παίξω στην πρώτη εθνική ή σε οποιαδήποτε επαγγελματική λίγκα. Αυτό ήταν ο κύριος λόγος».

Πως έγινε η μεταγραφή στην Πόρτο;

«Είχα την ευκαιρία να παίξω σε ένα τουρνουά στο Άμστερνταμ, το «Future Cup». Εκεί συμμετείχα με την Σάλτσμπουργκ και με την Άντερλεχτ. Στο τουρνουά έκανα μεγάλη διαφορά, με την Άντερλεχτ φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό, έχοντας σημαντική συμμετοχή στην πορεία της ομάδας. Πέτυχα το δεύτερο πιο ωραίο γκολ της διοργάνωσης, εκεί ήταν οπαδοί της Πόρτο που με είδαν. Έστειλαν πρόταση, το συζήτησα με την οικογένεια μου και αποφάσισα να πάω».

Ήσουν κοντά στο να κάνεις συμμετοχή με την πρώτη ομάδα;

«Φυσικά. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Το πρότζεκτ ήταν να είμαι αρχικά κομμάτι της Κ19. Η ομάδα αυτή πήρε το UEFA YOUTH LEAGUE και το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Αυτό δεν έγινε και αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να κάνω τις πρώτες μου επαγγελματικές συμμετοχές».

Γιατί αποφάσισες να πας στον Παναθηναϊκό;

«Πρώτον γιατί ήταν ένας σύλλογος που ήθελε να ποντάρει πάνω μου, ο προπονητής πιστεύει σε εμένα, μου είπε ωραία πράγματα και πως με υπολογίζει για την σεζόν. Επίσης ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος που ο σύλλογος με πιστεύει, οι φανατικοί οπαδοί με αγαπούν, ο προπονητής με εμπιστεύεται και νιώθω χαρούμενος για αυτό».

Eίχες άλλες προτάσεις;

«Ναι, αρκετές αλλά ο στόχος μου ήταν να παίζω στην πρώτη κατηγορία, σε μία ομάδα που θα με αγαπούν. Είχα προτάσεις από ομάδες δεύτερης κατηγορίας από Βέλγιο και Πορτογαλία αλλά πήρα την απόφαση να πάρω μεταγραφή σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

Πως είναι η προσαρμογή σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Καλή. Είναι ένα δυνατό και δυναμικό ποδόσφαιρο, όπως σε όλη την Ευρώπη. Έμαθα πολλά αυτό το διάστημα, κατάλαβα το πώς παίζεται το παιχνίδι και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό».

Είχες συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδας της Κολομβίας. Έχεις μιλήσει με τον εκλέκτορα της Κ20 και της Κ23, Αρτούρο Ρέγιες;

«Ήμουν στις κλήσεις της Κ15 και της Κ17. Δεν είχα την ευκαιρία μέχρι σήμερα να κληθώ στις παραπάνω εθνικές ομάδες. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Συνεχίζω να δουλεύω και αποτελεί έναν ξεχωριστό στόχο το να φορέσω και πάλι την φανέλα με το εθνόσημο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News