Παναθηναϊκός: Το παρελθόν δείχνει «αντίο» Ντρεοσί!

Αλαφούζος σε Ντρεοσί: Μικρό το ράβε-ξήλωνε - Το κόστος της «μαύρης λίστας»

Ο Παναθηναϊκός (όσο κι αν το διαψεύδουν στην ΠΑΕ) είναι σε αναζήτηση προπονητή, με τα ονόματα Λουτσέσκου και Μιλόγεβιτς να είναι τα πρώτα που κυκλοφόρησαν.

Γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας και…100% ΜΗ επιλογές του Πιερ Ντρεοσί που ως τεχνικός διευθυντής υποτίθεται θα είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την επιλογή του αντι-Μπόλονι.

Όλα δείχνουν ότι και ο Γάλλος θα αποτελέσει ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα τεχνικών διευθυντών που δεν είδαν την συνεργασία τους με την ΠΑΕ να μακροημερεύει. Να τους πάρουμε με τη σειρά;

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

Στο πρώτο διάστημα της ανάμειξης του με τον Παναθηναϊκό (Μάιος του 2012), ο Γιάννης Αλαφούζος βρήκε τον Κώστα Ελευθεράκη. Το «ελάφι» δεν είχε ακριβώς καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, αφού εκείνη την εποχή έλυνε και έδενε ο πανίσχυρος Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Ελευθεράκης είχε ονομαστεί τεχνικός σύμβουλος και επί της ουσίας, έλαβε κάποιες αποφάσεις μετά την απόλυση του Πορτογάλου προπονητή, όπως την απόκτηση του Σάκη Ντίνα τον Ιανουάριο του 2013. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο ο Ελευθεράκης απομακρύνθηκε.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Ο πρώτος κανονικός τεχνικός διευθυντής επί Αλαφούζου. Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 αφού προηγουμένως είχε πρωτοστατήσει με εξαιρετικές επιλογές στην τελευταία ομάδα που έφερε τρόπαιο στο σύλλογο.

ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Ο Τάκης Φύσσας έπιασε δουλειά τον Αύγουστο του 2014. Παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με το βάρος της επιλογής του προβληματικού Μάικλ Εσιέν να του χρεώνεται εξ ολοκλήρου.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ

Ο Λεωνίδας Βόκολος αντικατέστησε ως τεχνικός διευθυντής τον Νταμπίζα τον Νοέμβριο του 2014, αλλά επί της ουσίας ο Φύσσας είχε το κουμάντο. Παραιτήθηκε την ίδια μέρα με τον Φύσσα, τον Φεβρουάριο του 2016.

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ

Ο άλλοτε αρχηγός της Βραζιλίας ήρθε στην Ελλάδα με μεγαλεπήβολα σχέδια, όμως ο Αντρέα Στραματσόνι είχε τον πρώτο λόγο και τη μεγαλύτερη επιρροή στον Αλαφούζο. Ο Ζιλμπέρτο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2016. Μετά το ξεπούλημα του Μάρκους Μπεργκ στους Αραβες επέλεξε να παραιτηθεί τον Ιούνιο του 2017.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το κενό του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν αναπληρώθηκε ποτέ επίσημα, αλλά χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελούσε ο μάνατζερ του Μαρίνου Ουζουνίδη, Ντίνος Διαμαντόπουλος. Τον Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί, έχοντας έρθει σε ρήξη με τον Αλαφούζο.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ, PART 2

Η δεύτερη θητεία του Νταμπίζα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» άρχισε τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ

Ο Τσάβι Ρόκα, με σπουδαίο έργο στην ΑΕΚ Λάρνακας και έχοντας ως βιογραφικό το καλό όνομα που είχε χτίσει εντός των τειχών κοτζάμ Μπαρτσελόνα, ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει την… ηλεκτρική καρέκλα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Του χρεώθηκε το…φάγωμα του Γιώργου Δώνη και η απίθανη επιλογή Πογιάτος που δεν έκλεισε τρίμηνο στην χώρα μας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News