Παναθηναϊκός: Τι θα κάνει φέτος ο Ράντονιτς με τα νιάτα;

Παναθηναϊκός: Τι θα κάνει φέτος ο Ράντονιτς με τα νιάτα;

Παναθηναϊκός: Το πιο σημαντικό σημείο στην απόφαση των συλλόγων για…απεριόριστους ξένους στο ρόστερ είναι η διαχείριση της.

Τι θέλουμε να πετύχουμε σαν ελληνικό μπάσκετ και πως θα βοηθήσει μια απόφαση που προάγει την παρουσία αλλοδαπών στην επίτευξη των στόχων όσον αφορά και το ξεπέταγμα της επόμενης φουρνιάς γηγενών;

Σε επίπεδο τεχνογνωσίας και σκάουτινγκ στην επιλογή παιχτών είμαστε ακόμα μακριά. Οι ξένοι πρέπει να εντάσσονται σε πλαίσιο ώστε να υποστηρίζουν και να προωθούν τη παρουσία και του Έλληνα αθλητή.

Να τον βοηθούν να αναπτυχθεί και όχι να τον …πνίγουν. Eίναι ζωτικής σημασίας αυτό για το πρωτάθλημα μας.

Ο γηγενής δε θα πληγεί από τους πολλούς ξένους συναδέλφους του στο ρόστερ αλλά από το πως θα διαχειριστούν οι ομάδες τον κανονισμό που θέλει στην Ευρωλίγκα να παίζεις με περισσότερους λεγεωνάριους παρά ντόπιους. Χρειάζεται σωστή οπτική, πλάνο, αποφασιστικότητα και τάση για ρίσκο φυσικά.

Ταλέντο υπάρχει φέτος στο τριφύλλι που διαθέτει το πιο νεανικό γηγενή κορμό της ιστορίας του. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μπορεί να προωθήσει κάποιον από τους μικρούς σε ρολίστα ο οποίος θα υποστηρίξει σωστά το αγωνιστικό πλαίσιο κι όχι να πάει να πάει σε αποφάσεις- ψευδαίσθηση ποιοτικού βάθους που σε βάθος χρόνου θα… θάψουν τον νεαρό Έλληνα αθλητή.

Αυτό θα συμβεί όταν αρχίσουν να έρχονται μαζεμένες ήττες που συνεπάγονται περισσότερη πίεση. Όλα λοιπόν είναι θέμα συλλογικής διαχείρισης, πειθαρχίας και οράματος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News