Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας δίνει «απαντήσεις»

Αραούχο: «Είτε με Έλληνες είτε με ξένους διαιτητές τα αποτελέσματα είναι τα ίδια»

Εξαιρετικός ο Γιάννης Κώτσιρας στο ντέρμπι. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού από την άνοιξη έχει βάλει στη λήθη τις περιπαικτικές ατάκες τύπου “νέος Λουκας Βύντρα” όντας μεστός και ουσιαστικός στα καθήκοντά του. Στα πλέι οφ και στον τελικό Κυπέλλου ήταν καθοριστικός.

Ο Ιβάν τον προστάτεψε από το κάκιστο ξεκίνημά του το φθινόπωρο του 2021, τον ηρέμησε και τον έκανε να νιώσει σημαντικός.

Ο ποδοσφαιριστής του το αναπληρώνει με την σταθερότητά του, ο ανταγωνισμός δεν είναι μικρός μιας και πίσω του υπάρχουν ο φέρελπις Βαγιαννίδης και ο τιμιότατος Φακούντο Σάντσες που τα χρόνια του στην Ελλάδα μονάχα…τερματοφύλακας δεν του έχει ζητήσει ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί.

Ο πλάγιος αμυντικός την Κυριακή αναχαίτισε επιθέσεις της ΑΕΚ, είχε πολλές ανακτήσεις μπάλας, πρόσφερε με κλεψίματα και τάκλιν, κοντολογίς μια ηγετική εμφάνιση στα μετόπισθεν που χρειαζόταν το τριφύλλι μιας και παράταξε τις ρεζέρβες του στη σέντρα απέναντι σε κλαμπ με ισχυρή δύναμη πυρός. Ο Έλληνας μπακ είναι άλλος παίκτης από τα playoffs και μετά.

Σαν να έχει πατήσει το κουμπί του restart και να έχει αφήσει πίσω του, την μετριότητα της κανονικής διάρκειας. Σπουδαία ματς το ένα πίσω από το άλλο. Απροσπέλαστος στο ανασταλτικό κομμάτι, παίρνει πρωτοβουλίες επιθετικά, δημιουργεί ρήγματα, τι άλλο να κάνει ένας ακραίος οπισθοφύλακας;

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News