Παναθηναϊκός - Λι: Γκριγκόνις και Πονίτκα, όπως Τζέιμς και Μπέικον

Παναθηναϊκός - Εφές 86-71: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Παναθηναϊκός: Λέτε να φταίει το…εξωτικό στην εμφάνισή του; Πάντως στο τουρνουά του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Πάρις Λι ήταν εκείνος που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η περίπτωσή του ξεχώρισε στους πράσινους το καλοκαίρι με αφορμή τις εμφανίσεις του στους αγώνες των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με 8,6 πόντους, 2,6 ασίστ και συνολικά 9/25 τρίποντα, ο Λι ήταν ο παίκτης που άλλαζε το ρυθμό για την Μονακό και η αποβολή του στην τελευταία περίοδο στον 5ο αγώνα στο ΣΕΦ ήταν καταδικαστική για τους Γάλλους. Ο Λι ήταν το κατάλληλο συμπλήρωμα στους Μάικ Τζέιμς και Ντουέιν Μπέικον.

Αν το ρόλο των συμπατριωτών του πάρουν επάξια στο Μαρούσι Γκριγκόνις-Πονίτκα, ο κοντοπίθαρος γκαρντ μπορεί να κάνει πολύ καλή χρονιά λειτουργώντας ως…ασπίδα τους!

Σε καλή ηλικία (27 ετών) και με νοοτροπία σκληρής δουλειάς (που καλύπτει τα 183 εκατοστά του), ο Πάρις αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για ομάδα που θα είναι δομημένη σωστά.

«Ο Πάρις ήταν ο προπονητής μας στο γήπεδο. Στα τέσσερα χρόνια του αυτό που βελτιώθηκε περισσότερο ήταν η ηγετική του ικανότητα, το ανταγωνιστικό του πνεύμα αλλά και η άνεση που βγάζει στο να κοντρολάρει την ομάδα» είχε πει ο προπονητής του στο Ιλινόις Στέιτ, Ντάν Μίλερ.

Στο ΟΑΚΑ θα έρχεται πίσω από τον Νέητ Ουόλτερς για να διαβάζει το παιχνίδι, να βλέπει τις κινήσεις των αντιπάλων και να τους χαλάει τον ρυθμό βοηθώντας το τριφύλλι να τρέξει. Έχει το πακέτο, την πείρα και την ικανότητα να βοηθήσει.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News