Παναθηναϊκός: Κατάφερε κάτι δύσκολο ο Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη - Οι ατάκες για τους παίκτες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε κάτι δύσκολο στο ντέρμπι κι είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Μπόρεσε να δημιουργήσει έχοντας μόνο τρεις κεντρικούς χαφ μία ποδοσφαιρική λογική που του παρείχε αμυντική ισορροπία.

Παρότι Ρούμπεν και Κουρμπέλης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ο Ανταμ Τσέριν έβαλε την μπέρτα του υπερ-ήρωα, κάλυψε αποστάσεις και μέσα από τα τρεξίματα του αλλά και την τακτική του παιδεία «κρύφτηκαν» οι παίκτες που δεν ήταν σε οίστρο στον άξονα.

Βοήθησε την κατάσταση και το κοουτσάρισμα του Αλμέιδα που στην επανάληψη έπαιξε με 4 προωθημένους αφαιρώντας κόσμο από το κέντρο, όμως γενικά ο Παναθηναϊκός έβγαζε μια σιγουριά δυσανάλογη με τις απουσίες και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δείγμα καλής προεργασίας του αγώνα.

Ουδείς περίμενε ότι ο Αχιλλέας Πούγγουρας π.χ θα έβγαζε εκτός αγώνα τον Αραούχο, με τον Αργεντινό να μην βρίσκει χώρους για να γίνει απειλητικός.

Αν ο Ρούμπεν δεν ήταν τόσο κακός η ΑΕΚ θα έχανε με περισσότερα γκολ, αλλά ακόμα κι έτσι ο πρωτοπόρος βρήκε στο γήπεδο τις λύσεις που χρειαζόταν ώστε να δεχθεί ελάχιστες φάσεις από ένα σύνολο ενισχυμένο μεσοεπιθετικά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News